Gyökércsúcs rezekció beavatkozás után

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #50816 Reply
  Bálint
  Vendég

  Tisztelt Fogorvosok,

  A témakör címében említett beavatkozáson estem túl körülbelül 3-4 hónapja.
  Előzménye bal első metszőfogam felett az ínyen gennyes gócpont jelentkezett, amit erős fájdalom kisért, habár a fog gyökérkezelt volt , de a röntgen alapján a kezelést meg kellett kezdeni.
  Panaszok elmúltak, azonban a műtét után 1-2 hónappal újra előjöttek ezek a „fisztulás” jelenségek közvetlen a fog felett. Azonban semmiféle fájdalom nem jelentkezett, illetve ezek a tályogok hamar el is múltak/kifakadtak, de rövid időn belül megint tapasztaltam őket. Kikértem a fogorvosom véleményét, aki egy ismételt röntgennel megállapította, hogy a műtét sikeres volt – nem kell húzni a fogat. Pontos diagnózist nem tudott mondani, csak arra tippel hogy a beavatkozás során nem lett rendesen kitakarítva feltárt terület, és valószínűsíthetően egy csontszilánkot próbál a szervezetem kidolgozni.

  Érdeklődnék, hogy a tapasztalt Fogorvosok pályafutásuk során tapasztaltak-e hasonló esetet?

  #50819 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Bálint!

  A leírtak alapján javasolnánk egy 3D CB/CT felvételt, ami a röntgenhez képest jóval részletgazdagabb képet ad, így precízen detektálhatóvá válik a panasz forrása. Ez alapján lenne felállítható a pontos kezelési terv, ami valóban megoldást nyújt a problémájára.

  Mielőbbi gyógyulást kívánunk! 🙂

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Gyökércsúcs rezekció beavatkozás után
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft