Gyökércsúcs Rezekció az egyetlen megoldás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #18317 Reply
  Dudás Zsolt
  Vendég

  Tisztelt Fogorvos!
  Lassan egy éve az első gyökér kezelt szemfogamnál amin korona sor is van ,egy kicsi duzzanatot vettem észre. A fogorvosom röntgent készített.Kiderült a gyökér csúcs gyulladt. Rezekciós műtétet javasolt egyetlen megoldásnak(a korona kivágása és a fog eltávolítása a másik lehetséges).
  Kérdésem az lenne semmilyen más megoldás nincs? Lézerkezelés, vagy újabb gyökér kezelés(a korábbi 20éve volt ezen a fogon) vagy egyéb nem ilyen drasztikus beavatkozás?
  Megmondom őszintén félek az ilyen műtéttől. Ébren, mindössze érzéstelenítve csontműtét a szájban?! Kicsit drasztikus.Persze tudom, Önök fogorvosok mondják nem kell tőle félni, de még az apróbb beavatkozások is megpróbáltatóak nemhogy ilyen. Ráadásul kisebb kezelésnél is problémás a számat sokáig nyitva tartani az érzékeny garatom miatt(állandóan nyelnem kell, vagy különben fulladok).
  Van valamilyen javaslatuk , egyszerűbb kevésbé drasztikus kezelésre? Sajnos nem hiszem, hogy ez a gyulladás magától elmúlik, és hát az esetleges szövődménykockázattal is számolnom kell ha sokat várok.
  Köszönettel várom válaszukat.
  D.Zsolt

  #18328 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Zsolt!

  Amennyiben orvosa a gyökércsúcs eltávolítását javasolta, biztos nem lenne elegendő csupán a gyökértömés cseréje. A rezekció egy rutin beavatkozás, mely teljesen fájdalommentessé tehető helyi érzéstelenítő eljárással. A műtét közbeni kellemetlenségeket az asszisztencia ki tudja küszöbölni megfelelő elszívással és erre a célra kialakított szájnyitást megtartó kényelmes eszközökkel.

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Gyökércsúcs Rezekció az egyetlen megoldás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft