Gyökércsúcs rezekció

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #28763 Reply
  Alexandra
  Vendég

  Tisztelt Fogászat!
  Közel egy éve volt egy nem teljesen sikeres gyökérkezelésem(26-os fog).Az egyik orca felőli gyökér utolsó 3/4-t nem lehetett kikezelni,görbe volt a gyökér és álút keletkezett.Szájsebészhez küldtek,hogy megnézze a fogat,ott a doktornő néhány konzultáció és vizsgálat után azt mondta egyenlőre nem látja indokoltnak a műtétet,mivel nincs gyulladás,a gyökértömés kicsit ment túl.A fog tünetmentes,a fedőtömést is jónak ítélték meg.Arra kértek ha fájni kezdene a fogam akkor azonnal jelentkezzek,ha nincs vele gondom azért félévente kérték menjek kontrollra.Még nem mentem vissza,de tervben van.Az lenne a kérdésem,hogy ha tünetmentes a fog feltétlenül szükséges-e röntgeneztetni,ellenőriztetni?Valami gondot okozhat-e a fog így hogy nincs teljesen kikezelve?Tünetmentes a kezelések óta.Úgy funkcionál mint az össes többi fog.
  Válaszát előre is köszönöm!

  #28788 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Alexandra
  Okvetlen érdemes a tünetmentes állapotot is kontrollálni. Ilyen esetben a tünetmentesség arra utal, hogy nincs fájdalom és fogérzékenység, nyomásérzékenység stb.
  Ugyanakkor vannak olyan folyamatok, melyek a gyökércsúcs végén, akár teljesen észrevétlenül (tünetmentesen) zajlanak, ilyen pl a cysta is.
  Ezen folyamatok mihamarabbi felismerése, és kezelése az ön egészségének szempontjából kiemelten fontos.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Gyökércsúcs rezekció
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft