gyökércsúcs rezekció

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 25
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #25859 Reply
  Aliz
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Nő!

  Érdeklődni szeretnék, hogy a gyyökércsúcs rezekciós műtét hogyan történik? Mekkora lyukat fúrnak a csontba? Utána mennyi idő a gyógyulás?

  #25869 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Alíz,
  A gyökércsúcs rezekció egy kis metszésen át történik, a lehető legminimálisabb csontveszteséggel zajlik. A foggyökér végének amputálását jelenti. A rehabilitációs időszak változó, a beavatkozást követő 8 napon szednek varratot, majd ezek után lévő nyugalmi időszakban a csont és egyéb szövetek regenerálódása zajlik, mely 4-6 hétre tehető.
  Üdvözlettel:

  #25881 Reply
  Éva
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Nő!

  Öt nappal ezelőtt végeztek gyökércsúcs rezekciót a jobb felső 1-es metszőfogamnál. A műtét utáni 2-3 napban meg volt duzzadva az arcom, de ez már nagyrészt elmúlt, fájdalomcsillapítót csak az első két napon kellett bevennem. Viszont még mindig van egy kemény tapintatú duzzanat az orrom tövénél, ami előrehajlásnál feszül vagy lüktet, illetve főleg estefelé jobban megduzzad, és olyankor nehezebben tudok az orromon keresztül levegőt venni. Azt szeretném kérdezni, hogy ez normális-e 5 nappal a műtét után? A kezelőorvoshoz nem kell már visszamennem se kontrollra se varratszedésre, mert felszívódó varratot alkalmazott. Antibiotikumot nem kell szednem, csak jegeltem a duzzanat miatt és fájdalomcsillapítót vettem be. Külföldön dolgozom és a hétvégén utazom vissza, mert letelik a szabadságom, és onnan azért nem tudok bármikor hazajönni, ha valami gond lenne. Ha nem múlik el ez a duzzanat egy pár napon belül, kezdjek el esetleg antibiotikumot szedni? (régebben szedtem már Dalacint a fogam miatt).
  Előre is köszönöm a válaszát!

  #25885 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Éva,
  Antibiotikumot orvosi javallatra ajánlanék, mely személyes vizsgálaton alapszik, konkrét diagnózissal.
  Amennyiben kellemetlen tünetei vannak, jelezze kezelőorvosának, kérjen kontroll időpontot, ahol röntgen diagnosztikai és fizikai vizsgálatot követően döntenek a szükséges további kezelésekről.
  Üdvözlettel:

  #25887 Reply
  János
  Vendég

  Tisztelt Doktor Nő/Úr!

  Két napja szerda este Dr. Ajtay- Horváth Réka doktornő gyökércsúcs rezekciót végzett el a jobb felső kettes fogamon. A fog azóta nem fáj, valamint maga a seb sem. A duzzanat is egyre kisebb. Van azonban egy számomra nagyon aggasztó dolog a foggal, ugyanis a tisztogatás során (kamillateás főzettel) észrevettem hogy ha hozzáérek egy kicsit is a kezelt foghoz az mozog előre-hátra nagy mértékben. Mitől lehet ez? Valami nem sikerült a műtét során? Nagyon félek hogy emiatt el kell távolítani a fogat, vagy a későbbiekben ez helyrejön ha elkezdődik a csontosodás? Válaszát előre is köszönöm.

  Tisztelettel:K.J.

  #25899 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves János
  A kis mértékű mozgás rezekálást követően normális lehet. Ettől függetlenül mihamarabbi kontrollt javaslunk. Doktornő várja jelentkezését, ahol egy vizsgálatot követően egyeztetnek a további lehetőségekről. A fog terhelése ellenjavallat, harapni, rágni vele jelenleg nem lehet.
  Üdvözlettel

  #34408 Reply
  Ilona
  Vendég

  Tisztelz Doktor Úr!
  5 napja rezekálták a fogamat.Még van egy kis duzzanatom.2 nap múlva varratszedés lesz.A cérna amivel varrták sötét színűvé vált,vagy eleve ilyen színű volt?
  Köszönöm válaszát.
  Üdvözlettel:Ilona

  #34411 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ilona
  A leggyakrabban használt varróanyag színe sötét.
  Üdvözlettel

  #44205 Reply
  Gall Mária
  Vendég

  Jó napot kívánok!5napja rezekaltak a fogam de még mindig jön a genny ha megnyomom az érdekelne hogy számíthatok rá hogy kiürül a genny végleg? Köszönöm

  #44256 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Mária
  Amennyiben a sebből genny ürül kontrollvizsgálat szükséges. Javaslom mihamarabb keresse fel kezelőorvosát.
  Üdvözlettel:

  #45660 Reply
  Letícia
  Vendég

  Jó napot!
  Dec.29-en volt a rezekcio műtétem. Ma van 2 napja , hogy műtöttek ami tudom h normális h a felső ajkam kicsit bedagad. És fáj még azért a sebb. Viszont ma bele néztem mi a helyzet és a varrat egyik részén fehér foltokat észleltem. ( volt már bölcsességfog műtétem ott elmondta a doktor,hogy valami lepedék vagy ki kerül rá ami segít a sebb gyógyulásába.)
  Viszont most semmi ilyesmit nem mondot az orvos és kicsit félek hogy ez normális-e vagy sem. Köszönöm a válaszát.

  #45782 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Letícia!
  Látatlanban nehéz megmondani, hogy pontosan mit látott a seben, ilyen esetben érdemes kontroll céljából ismét felkeresni a fogorvosát, aki szemrevételezi, majd szükség esetén ellátja a sebet.
  Jó egészséget kívánunk!

  #45964 Reply
  Adam
  Vendég

  Hasonló a problémám az önéhez mi lett a végeredmény ?

  #48672 Reply
  Toth Balazs
  Vendég

  Érdeklődni szeretnék hogy egy gyökércsúcs rezekció mennyire fájdalmas mondjuk 1-2 héttel a műtét után?
  Nehéz vizsgára kell készülnöm emiatt érdeklődnék, hogy például alvás-tanulás-beszéd vonatkozásában mennyire akadályoz?!
  Jelenleg nincs igazán fájdalom ( a fog ütést kapott nem szuvas)
  Vizsga utánra elhalasztható egy ilyen szintű beavatkozás?
  Köszönöm a választ!

  #48679 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Balázs!
  A beavatkozást követően valóban tapasztalhat fájdalmat, érzékenységet, duzzanatot, de annak mértéke egyénenként változó. Természetesen fogorvosa el fogja látni megfelelő tanácsokkal az alkalmazható gyógyszereket illetően, melyek enyhítik majd tüneteit. A belső szövetek általában 7-10 nap alatt regenerálódnak, jellemzően ekkor történik meg a varratszedés is (kivéve, ha felszívódó varratot használ az orvosa), de mivel minden eset egyedi, javasoljuk, hogy jelezze fogorvosának a vizsgaidőszak meglétét, ő pedig ismerve az eset egyéni jellemzőit, minden bizonnyal megfontoltan fogja meghatározni a beavatkozás időpontját.
  Minden jót kívánunk!

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 25
Hozzászólás: gyökércsúcs rezekció
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft