Gyökér kezelt fog újra kezelése

11 bejegyzés megtekintése - 1-11 / 11
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #26506 Reply
  Bea
  Vendég

  Tisztelt Dr. Úr/ Dr.Nő! Jobb felső 4esemet tavaly gyökérketelte a fogorvosom de csak egyik gyökércsatornáját(elmondása szerint nem alatta a röntgenen h lenne másik gyökércsatorna). Elkezdett fájni begyulladt. Mondta h ki kell tisztítani megint. Kérdésem: 1,5 év alatt kiszáradhatott annyira a fogam h a kezelés közben eltörjön? Tényleg fáj a gyökértömés kiszedése? Mi a menete? Mi lesz a fogammal?

  (X) hirdetés
  #26509 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Bea
  A fog gyökérkezelésével megegyező folyamat az újra kezelés, viszont a régi gyökértömés kerül eltávolítására, a most észlelt csatorna megnyitása, ebből a fogbél eltávolítása, annak feltágítása, ideiglenes tömések, majd panaszmentesseg esetén a fog végső helyreállítására kerül sor. Amennyiben lehetséges érdemes megpróbálni, hiszen a fog élettartamát növeli. Aggodalomra oka nincs, korrekt érzéstelenítés esetén a beavatkozás teljesen fájdalommentes
  Üdvözlettel

  #28300 Reply
  Fazekas Mónika
  Vendég

  36-os fogam 8 éve volt gyökérkezelve. Most lett egy luk a tömés mellett, ezért a fogorvos elkezdte kiszedni a korábbi tömést, hogy újra tömhesse. Nem tudta kiszedni a gyökerekből a tömést. Így is vissza lehet tömni, igaz? Illetve kell e hozzá érzéstelenítő? Mert egy ideg sérülés miatt a 37-es fogam tömése óta (4napja) a nyelven bal oldala még érzéketlen sajnos. Nagyon lassan javul. Jó lenne érzéstelenítés nélkül a 36-os fog tömésén túlesni. A választ előre is köszönöm, (36-os fogam nem fáj). Üdvözlettel: FM

  #28315 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Monika
  Gyökérkezelt fog koronai részének újra töméséhez nem szükséges érzéstelenítőt adni, illetve a gyökértömés eltávolítása sem szükséges
  Üdvözlettel

  #31970 Reply
  Gyökérkezelt fog újra gyökérkezelése
  Vendég

  Tisztelt Doktor /Doktornő!

  KB 13 éve gyökérkezelték a bal alsó 6-os fogamat., melyre korona került. Tolerálható fájdalom miatt röntgen készült kB 6 hónapja, de akkor az orvosi beavatkozás elmaradt, mert nem lett kiértékelve a felvétel. Egy hónapja egyeztettem a fogorvosommal aki megnézte a felvételt és azt mondta hogy rezekció vagy újra gyökérkezelés. A rezekciótnem vállaltam, volt már és két hónap múlva a fogat ki kellett húzni, így az újabb gyökérkezelésben maradtunk. Kérdésem az lennehogy a fentiek esetében kell e érzéstelenítő a beavatkozások.
  Ha nem kérek számítható-e fájdalomra a korona eltávolítása valamint a régi gyökér tömés kiszedése és a tisztítás során?
  Köszönöm,
  Hajni

  #31982 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedve Hajni
  Az ön kényelme érdekében javaslom az érzéstelenítést. A korona levétele kellemetlen, esetleg lehet fajdalmas, és a sem bizonyos, hogy fájdalommentesen végezhető
  Üdvözlettel

  #41498 Reply
  Mark
  Vendég

  Tisztelt Doktornő,

  Körülbelül 6 éve gyökér kezelték az egyik bal oldali kisörlőmet. Gondtalan volt vele minden, viszont az utóbbi időben észrevettem, hogy a tömés/tömés egy része kijött/lejöhetett, és azóta érzékeny a fogam. Azt szeretném kérdezni, ilyenkor mire számíthatok, milyen kezelésre? Csak újratömés, esetleg teljes újbóli gyökérkezelés lesz? Nem kell attól félnem, hogy elvesztem a fogam? Előre is köszönöm kedves válaszát.

  Üdvözlettel,
  Mark

  #41515 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Márk
  Kérdésére konkrét válasz diagnosztikai vizsgálatot követően adható. Fontos vizsgálni és ismerni a fog sérülését, melynek megoldása lehet a tömés cseréje vagy az újbóli gyökérkezelés is.
  Üdvözlettel

  • A hozzászólás módosításra került: 4 hónap telt el-Fresh24 Dental.
  #42601 Reply
  Mónika
  Vendég

  Tisztelt Doktornő /Doktorúr!

  Bal felső 4es fogam gyökérkezelt. Érz3kennyé vált hidegre, melegre,majd ez elmúlt és keletkezett az ínyen egy gennytasak. Fogorvosom azt mondta ki kell húzni. Nincs esély vhogy megmenteni? 2 gyökércsatorna van és azt mondta nagyon vékonyak. Nem lehet megnyitni vhogy az ínyt esetleg? Nagyon nem szeretném ha ki kellene húzni. Köszönöm szépen megtisztelő válaszát!

  #42673 Reply
  Anett
  Vendég

  Jó napot!
  Nekem az lenne a problémám hogy a gyökérkezelt,és tisztított fogamat nem tömte be ideiglenesen a fogorvosom (ez a mai napon volt) és lyukasan maradt a fogam.Csak pénteken fogják betömni.Igy nem érzem túl nagy biztonságban a fogamat.Hogyan tartsam addig tisztán?(Gondolom enni se szabad addig.)

  #42779 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Anett,
  Gyakran előfordul, hogy a gyökérkezelt fogat nyitva kell tartani, a kezelést követően, és ez éppen a további kellemetlenségek elkerülése végett van így. Normál fogmosás, öblögetés, igyekezni szükséges, a kezelt fog rágás közbeni mellőzésében.
  Üdvözlettel:

11 bejegyzés megtekintése - 1-11 / 11
Hozzászólás: Gyökér kezelt fog újra kezelése
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft