Gyökér kezelés

12 bejegyzés megtekintése - 1-12 / 12
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #19903 Reply
  Rajzinger László
  Vendég

  Tisztelt Dr.Nő/Úr

  A felső bal szemfogam elkezdett fájni, kocogtatásra nagyon érzékeny lenni. Elmentem gyökér kezelésre. Be volt gyulladva, így az orvos nyitva hagyta egy hétre, tünet mentes lett, tehát nem fájt kocogtatásra, hideg meleg érzékenység sem volt (bár az addig sem). Viszont miután ideiglenes tömést tett bele, rá 3-ik napra ismét fájni kezdett. Ma már eléggé érzékeny lett megint, durrant befele. Visszamentem, kiszedte és nyitva hagyta. Csak első alkalomnál távolított el gyökeret, utána már csak fertőtlenítő oldat (vagy mit) fecskendezett bele.
  Most estére már abszolút tünet mentes, nem fáj, teljesen rendben van. Viszont amit észreveszek ha nyelvemmel megnyomom a lukat, akkor fáj az miért lehet?

  Gyökér kiszedés után 1-szer voltam fertőtlenítő kezelésre aztán lett berakva az ideiglenes tömés. Nem lehet hogy ismét gyökér kezelni kéne mert ideg maradhatott benne? orvosom azt mondja ha maradt volna benne ideg, akkor nem így fájna…véleménye szerint a gyökér csúcsnál lévő szövet van begyulladva…nahát érdekes.
  AZon is gondolkodom ha ez ilyen bajos fog, hogy hiába tömnénk le véglegessel ha tünet mentes lenne is, idő kérdése lenne szerintem hogy ismét begyulladjon így a gyökércsúcs rezekció sem járna szerintem sikerrel, és a húzáson gondolkodom.
  Ön mit gondol?
  Előre is köszönöm válaszát!

  #19914 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves László!

  Teljesen természetes, hogy egy gyulladt gyökerű fog az első kezelés után még fáj . Ilyenkor nem indokolt nyitva hagyni, mert még több baktérium kerül a gyökércsatornába, ami tovább nehezíti a későbbi gyógyulást. A fogat tartó szövetek is gyulladásban vannak ilyenkor, és ennek gyógyulása túlnyúlik a fog belsejének tisztulásán. Addig kell cserélgetni a gyógyszert a csatornákban, amíg a panaszok megszűnnek, aztán jöhet a gyökértömés . Ha egy panaszmentessé vált, megfelelően fertőtlenített csatornájú, ideiglenesen lezárt fogba végleges gyökértömés kerül, az jó eséllyel már nem gyullad be újra .

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

  #19954 Reply
  Rajzinger László
  Vendég

  Tisztelt Dr Nő/Úr.

  Köszönöm a válaszát! Voltam a fogorvoshoz, kiszedte a gyógyszeres tömést és nyitva hagyta, így a tünetek elmúltak, azonban a kérdésem : ment bele étel maradék amit már nem tudok kiszívni, ez mennyire ártalmas és milyen távon? Hiába mondtam a fogorvosnak, hogy tisztítsuk majd zárjuk ideiglenessel párszor hátha,de azt mondta gyökér csúcs rezekciót kellene csinálni. Én azonban ettől tartok (félek is tőle), hogy az sem hozna megoldást. Ön szerint érdemes lenne megpróbálnom egy másik fogorvosnál, esetleg lézeres sterilizálást (az menyivel jobb, ha jobb a hagyományos oldatos fertőtlenítésnél)? Most egyébként hogy nyitva van, nem fáj, nem lüktet, kocogtatásra nem mondanám hogy fáj, de picit másabb érzés mintha egy egészséges fogat kocogtatnék. Ön mit javasolna?

  #19955 Reply
  Rajzinger László
  Vendég

  egyszer próbáltuk meg 1 hét nyitva tartás után az ideiglenes tömést, ami 3-ik napra elkezdett gyulladni, és újra megnyitotta. Röntgen felvételen nem látszik semmi, góc ciszta….(akkor nem értem miért kell már rögtön rezekciót végre hajtani) Önnek mi a véleménye?
  Elnézést a kérdésekért, csak szeretnék végére járni ennek. Köszönöm

  #19958 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves László!

  Végül is nem tragédia, ha nyitva hagynak egy fogat, ilyenkor azért egy két nap múlva – főleg, ha javulás tapasztalható – vissza kell zárni . Ez egy türelemjáték , az orvos és a páciens türelmén múlik, hogy csupán a gyökérkezelés módszerével meddig próbálkoznak. Mi is szívesen látjuk, bármi is az eredmény, implantációs módszerrel könnyedén pótolható az adott fog.
  Sok sikert!

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

  #19962 Reply
  Rajzinger László
  Vendég

  Köszönöm a választ.
  Értem, nekem már 1 hete nyitva van ez nagy baj? sajnos ment is bele étel maradék amit nem tudok kiszedni, de leghamarabb a jövőhéten tudok menni ismét fogorvoshoz.
  Az a baj ha lezárja megint elkezd felhalmozódni a gyulladás terméket és fájni kezd.

  #19977 Reply
  Kardosné Gàl Andrea
  Vendég

  Tisztel fogorvos! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy 37 hetes kismama vagyok.Tegnap egy gyökérkezelt fogamból kiesett a tömés.Jelenleg nem fàj.Tudnak-e ezzel most szülés előtt bàrmit kezdeni,vagy lehrt belőle bàrmi baj, ha így marad.Kihúzatni semmi kép nem merem, mert görbe gyökerű nagyon ragaszkodó egy pillanat alatt összeroppanó fogam van.Legutóbb is ki kellett műteni, mert darabokra tört és meg sem moccant.Mit tegyek?Vàrom mielőbbi vàlaszàt.Köszönöm-Andrea

  #19983 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Andrea!

  Mielőbb még szülés előtt be kell fejezni a gyökér végleges tömését, és a koronába kerülő ún. fedőtömést is, mert utána nem lesz ideje elmenni, és húzás lesz a vége ha túl sokat vár.

  Üdvözlettel: Sanoral Fogászati és Szájsebészeti Klinika

  #20074 Reply
  Rajzinger László
  Vendég

  Tisztelt Klinika.

  Elmentem egy másik fogorvoshoz aki ahogy én is szerettem volna, ismet gyokerkezelte roggenezte (tűvel), kireszelte, kitisztitotta es letomte (kalcium is került bele).
  Aznap kicsit fajdogalt érzékeny is volt. Az oromnal ha megnyomtam az arcom ereztem hogy van ott egy csomó is (nem volt bedagadva az arcom). Masnaptol tunetmentes vagyok, folyamatosan mult el az érzékenység is (1-2) nap alatt, a csomó is eltunt. Immar kb 10 napja semmi tünet pedig zarva van (abszolút nem érzékeny, kopogtatasra ugyan olyan mint a tobbi fogam). On szerint meddig lehetek ezzel a töméssel, illetve tancsos lenne Mégegyszer ideig lenes töméssel lezárni? (csak mert tartok tole hogy ha lezárják gyokertomessel ismet elojonne) amolyan biztos ami biztos alapon) ?
  Elore is koszonom.

  #20081 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves László!

  A leírtak alapján ez egy gyökérkezelési sikerélmény. Az előzményektől függően lehet választani, hogy nem gyökértömésre kerül sor, hanem még egy tisztítás átöblítés után újabb friss gyógyszeres zárásra. Ha az után is teljes a gyógyulás, akkor már nyugodt szívvel lehet véglegesen gyökértömni. Azt nem javaslom, hogy az ideiglenes tömés sokáig a fogban legyen csere nékül, mert vagy az ideiglenes fedőtömés esik ki, vagy a gyógyszer hatásfoka csökken.

  Üdvözlettel: Sanoral Fogászati és Szájsebészeti Klinika

  #20084 Reply
  Rajzinger László
  Vendég

  Tisztelt Klinika.

  Köszönöm szépen a segítő válszait, bízom a gyógyulásban.
  Ezt fogom kérni a fogorvostól, habár sajnos elég nehéz eset emberileg ez akihez utólag voltam.
  További szép napot!

  #20091 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves László!

  Örülünk,hogy a segítségére tudtunk lenni.
  Sok sikert!

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

12 bejegyzés megtekintése - 1-12 / 12
Hozzászólás: Gyökér kezelés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft