gyökér huzás után mennyi idő mulva ajánlatos a híd készítése

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #31350 Reply
  Ági
  Vendég

  Jö napot kívánok,

  Érdeklődnék, hogy lehet-e egy gyorsan, problémamentesen kihuzott foggyökér / 5ös felső fog / utáni 15 nap múlva már hídat készíteni rá? Amikor még az iny nem gyógyult meg teljesen, van egy lyukacska még. Nem -e célszerú még várni és mennyit. Késő-e kb. huázs után 3 hónapra készítetni a hídat,
  Önök szerint megéri-e a 4-es fogamat amelyen nincsen plomba idegetkiölni a hid miatt. A 6-os fogamin most is korona van, amit le kell majd venni , mert ez és a 4-es tartaná a hídat.
  Váaszlukat várva . Üdv. Előre megköszönve.

  #31358 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ági
  Okvetlen javasoljuk a seb teljes záródását, ha mód van rá várjunk 6 hétig, míg a seb rehabilitáció zajlik. Ezen idő alatt az iny is sokat valtozik, hosszú távon esztétikusabb pótlás készíthető a türelmi idő letelte után. Pótlások tekintetében minden esetben megbeszéljük a lehetőségeket, ilyen pl a fogimplantacio, mely egy fog eltávolítása esetében a legideálisabb megoldás. Ugyanakkor a paciens dönt. Természetesen a foghiány pótlása híddal is megoldható, mely előtt célszerű a korona alatt levő fog gyökérkezelése, az esetlegesen későbbiekben előforduló kellemetlenségek végett.
  Üdvözlettel

  #33120 Reply
  Ági
  Vendég

  Jó napot kívánok.

  Eltelt 6 hónap amóta ki lett húzva a gyökér. Még nem léptem, hogy csináltasak-e hídat. Impantációt nem akarok.
  Azt tart vissza, hogy a 6-os felső fogamon egy jó korona van, a fogam gyökérkezelt vagy 30 éve és lekopogom eddig nem okozott gondot, az 5-ös hiányzik, a 4-es meg teljesen ép, és ezt kéne gyökérkezelni és csiszolni, a koronát meg levenni a 6-osról.
  Meddig lehetne maga szerint várni, nagy gondot okozna-e ha várnék, ameddig esetleg proléma lenne a koronás foggal, koronával, illetve az 4-es foggal.
  Köszönöm válaszát. Üdvözlettel egy félő és izguló paciens.

  #33121 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ágnes,
  A problémát a fogak torlódása fogja okozni, hiszen a fogsor zárni igyekszik, és az eltávolított fog helyére igyekszik „bedőlni” a mögötte lévő fog. Ez több szempontból sem egészséges, módosít a harapáson, és elég kedvezőtlen körülményeket teremt a fog és a pótlás szempontjából is. A korona felülvizsgálata is szükséges, már ami az eltelt idő tekintetében okvetlen javasolható.. Döntenie Önnek kell ha nem szeretné a műgyökér beültetését, akkor a két szomszédos fog csiszolásával, hídtag készítése lehetséges
  Üdvözlettel:

  #33186 Reply
  Agi
  Vendég

  Üdvözlöm,

  Elnézést kérek, hogy ismét irok.Közben letört egy része a 7es bal fogamból, a kérdéses hid elött.
  Voltam fogorvosnál, aki betömte, de még nem épitette ki, mert szerinte öljük ki belöle az ideget, mert az egyik ideg nagyon a pulpa szélén megy, huzodott. A fogamban gyulladás nincsen, nem is érzékeny. Egy 4 éve készült felvétel alapján akkor is igy volt, sőt oktoberben is, amikor még az orvosnak nem volt ilyen ötlete.Csináltatott egy vitalitás, érzékenység mérést is, mely szerint 32, A skála szerint 30-60-ig érzékeny lehet, de nem jelent gyulladást, elváltozást. 60 felett probléma van. A hölgy aki csinálta egy másik klinikán, azt mondta, hogy lehet, hogy valamikor lesz gondom ezzel a foggal, de nem tudni mikor és jól gondoljam meg, hogy érdemes e kiölni belőle az ideget.
  A doki most azt ajánlja, hogy a 6-os felső bal fogamat átkezeli, melyen korona van 4 éve, és 32 éve voltak a gyökér kezelve és azóta nincsen vele gond. Lehet, hogy nem is birná ki a fog és elrepedne a gyökere.
  A hid szerinte a 7, 6 és 5-ös ahol nincsen fogam és valamilyen kis kapoccsal lenne a4-re kapcsolva, mely egészslges fog és az nem lenne gyökér kezelve.
  Ön szerint mit tegyek. Félek, hogy nehogy a 6-os nélkül maradjak, a 7-esel is legyen valami, mert jelenleg nincsen, de lehet valamikor. Ha szükséges emialben megküldöm a röntgen felvételt is. Most csütürtökön kell visszamennem a dokihoz és döntenem. Nem nagyon tetszett neki, hogy azonnal nem mentem bele a fogam ideg kiölésébe.
  Előre megköszönve.
  Üdvözlettel.

  #33205 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ágnes
  Hídpótlás készitése alkalmával, amennyiben a fogorvos úgy ítéli meg érdemes elvégezni a gyökérkezelést. A fog állapotára tekintettel a leírtak alapján javasolható. Amennyiben a gyökérkezelés megtörténik, megfelelő gondos szájápolás mellett a fog stabil pillére lehet a pótlásának
  Üdvözlettel

  #48986 Reply
  Andor
  Vendég

  Jó napot kívánok!
  Kérdésem az lenne, hogy foghúzás után 4 héttel lehet már minta vétel a híd elkészítéséhez?

  #48995 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Andor!

  Igen, lehet.

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: gyökér huzás után mennyi idő mulva ajánlatos a híd készítése
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft