Gyogyszeres tomes

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #27017 Reply
  Anna
  Vendég

  Jo napot kivanok!

  Kicsereltettem 20 eves amalgam tomeseimet a rragofogaimon feher kompozit tomesre es erzekenyek lettek a fogaim valamint fajnak is. Hallottam, hogy ez lehet normalis reakcio, milyen tipusu fajas mondhato normalisnak es ez meddig tarthat maximum?
  Az egyik ilyen tomottt fogam nagyon elkezdett fajni ha raharaptam azon a reszen ezert visszamentem a fogorvosomhoz aki ujracsinalta a feher tomest. Nagyon fajt mikor ujra kifurta. Par napjara ra ujra szoltam neku, hogy estenkent valamint ha raharapok faj, elviselheto fajdalom de ilyenkor kiterjed a tobbi fogra is a fajdalom. A fogon nem latni, hogy rossz allapotban lenne, a tomes se mely es hogy elkeruljuk a gyokerkezelest ugy dontott a doktorno, hogy gyogytomest tesz bele ( szegfuszeg izu) cementtel lezarva. Ez 3napja tortent, en most indulok kulfoldre par honapra…ha tunetmentes a fog, akkor 3 het mulva ujratomethetem vagy varhatok is akar 6 honapot a gyogytomessel. Ha fajna, akkor gyokerkezeles (kulfoldon 350 euro kb:( ez alatt a 3 nap alatt probaltam nem enni azon a reszen, a fajdalom kibirhato de nem mulik el. Szeretnem megkerdezni ez mennyire normalis, hogy a gyogytomes meg nem okozott teljes javulast ( meg estenkent sajog a fogam de kibirhato, ibuprofenes fajdalomcsillapito elmulasztja rogton). Meddig varjak? Jobb lenne rogton gyokerkezelni, vagy varjak hogy a gyogytomes hatni fog. Napkozben tomba nem eros fajdalmat erzek, cukros eteltol elkezd sajogni es muszaly rogton memosnom es igy is megmarad a cajdalom meg par orara. Egyebkent napkozben sokszor tunetmentes.
  Nagyon szepen koszonom a valaszat, udvozlettel Anna

  #27035 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Anna
  Az amalgám tömések készítéséhez viszonylag nagy üreg kialakítására volt szükség anno. Amennyiben ezt esztétikus tömésre cserélik, meg több foganyagot szükséges eltávolítani, a megfelelő előkészítés során. Amennyiben az üreg mélysége kozel van a pulpa kamrából, előfordul efféle érzékenység, mely ha 1-2 héten belül nem szűnik meg, a fog további kezelésére van szükség.
  Javasoljuk inkább a CBCT diagnosztikai vizsgálat elkészítését, annak kiértékelését, és a megfelelő kezelés kivitelezését
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Gyogyszeres tomes
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft