Gyermekkori fogszúvasodás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #24067 Reply
  Barbér Bernadett
  Vendég

  Tisztelt Dr. Úr / Dr. Nő !

  Éppen most értünk haza 4 éves kislányommal a fogorvosunktól,ahova rendszeresen járunk ellenőrzésre. 4 gyerkőcöm van,és nagyon fontosnak tartom hogy kis korban ez rendszeres legyen. Sajnos nincsen túl jó fogunk nekünk sem,éppen ezért fontos hogy a gyerekek jól ápolják. 18 éves fiamnál is volt hogy a tejfogakat tömni kellett,de hál istennek a maradandó fogai tökéletesek-talán éppen annak köszönhető-hogy időben be lettek tömve? Most a 4 éves kislánynál is ugyanezt tapasztalom,viszont neki már most rosszabbak a fogai sajnos. Nagyon oda figyelünk a fogmosásra,és a fogkrém választásra is.jelenleg Elmexet használunk. Mivel egyik gyermek sem cumizott soha,és nem volt nyalóka,és cukorka divat nálunk.Így sajnos érthetetlen számomra,hogy ennyire rossz a foga a picinek is. Az apukának nagyon rosszak a fogai-folyamatos odafigyelést,kezelést igényelnek. Lehet ez ennyire genetikai hátterű? Mit tudok tenni hogy a picinek a maradandó fogai jók legyenek? Ha időben tömve vannak,lehet erre még esélye? Vagy melyik a megfelelő fogkrém? Elektromos fogkefét használunk-az megfelelő? Van bármi féle termék,ami segíthet?? Nagyon szépen köszönöm a válaszát előre is. Kérem a megadott email címre küldjék a választ.

  #24071 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Bernadett,
  Nagyon helyesen járnak el. A fogak ápolása, a fogorvosi kontrollok betartása már igen pici korban nagyon fontos. A tejfogaknak elsődleges szerepük a helyfenntartás, de nyilván állapotuk hatással van a maradó fogakra is. Amennyiben a fogacskákat fogszakorvos folyamatosan kezeli, nagy baj nem lehet. De nyilván ez nem véd meg az örökletes problémáktól.
  Gyermeknek kiegészítő terápiás jelleggel lehet ajánlani termékeket, ilyen lehet az Elmex gél, Tooth Mousse paszta is, melynek alkalmazása nagyon egyszerű, eredményesnek is mondott, de ehhez mindenképp javasoljuk a szakorvosával való konzultációt.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Gyermekkori fogszúvasodás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft