gyermekkori fogszuvasodás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #33717 Reply
  Zsuzsa
  Vendég

  Üdvözlöm!

  Gyermekkori fogszuvasodással kapcsolatban lenne kérdésem.
  2 éves a lányom, és a metszőfogain, valamint a szemfogain sárgás-barnás foltok jelentek meg. A foltok megjelenése előtt már fehér foltok voltak, így a fenti cikkben leírtak szerint egyértelműen fogszuvasodás a tünet. (Más fogorvos is megerősítette ezt, aki az elmex fogkrém használatát javasolta, illetve, hogy este lefekvéskor kenjük be a fogait)
  A gyermek sosem cumizott, nem fogyaszt édességet, sem cukros üdítőt, sem tápszert. Az tény, hogy sokáig cicizett, éjszaka is. Meglátásom szerint, nem is fontos annyira az ok, inkább a tény, hogy szuvasodik a foga, amit szeretnék megállítani neki. A kérdésem, hogy vajon, hogyan lehetne?
  A fogmosás nála napi minimum 1x van. A lefekvés előttit mindig szigorúan tartjuk. Elmex fogkrémet használunk, amit a tubus szerint az 1. fog megjelenésétől, 6 éves korig ajánl a gyártó.

  Szíves válaszát előre is köszönöm!
  Üdvözlettel,

  #33732 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Zsuzsannna
  A fogszuvasodás kezelésének vannak módjai, mely történhet többféleképpen. Okvetlen orvosi vizsgálat szükséges, mely alkalommal a szájüregi paraméterek és a szuvasság mértékének ismeretében a szakorvos elmondja a lehetőségeket. A tejfogak kezelése kiemelten fontos, megbetegedésük kezelhető töméssel, de akár gyökérkezeléssel is. A fontos a tejfogak megtartása, mely ha már ilyen fiatal korban problémás folyamatos orvosi kontrollálást igényel.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: gyermekkori fogszuvasodás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft