Gyermek fogvaltás

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #46339 Reply
  P.K Diána
  Vendég

  Üdvözlöm!
  Van egy 4 és fél éves kislányom,ma elkezdte mondani,hogy fura az egyik foga. Megnéztük és mozog neki az alsó középső metszőfoga. Nem ütötte meg,és nem fájlalja semmi nem látszik rajta.

  Normális,hogy ennyi idősen mozog neki? Köszönöm a válaszát előre is

  #46340 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Diána!
  Előfordulhat, hogy gyermekénél az átlagoshoz képest korábban indult meg a tejfogak váltása. Mindenképp javasolt egy rutin fogorvosi vizsgálat beiktatása, hogy meggyőződhessenek róla, mindez nem befolyásolja a maradó fogak későbbi elhelyezkedését. Amennyiben mégis hatással lenne rá, a későbbiekben elképzelhető, hogy fogszabályzó kezelésre is szükségük lesz, de ezt még nagyon korai megállapítani.
  Minden jót kívánunk!

  #47045 Reply
  Bóka Henrietta
  Vendég

  Üdvözlöm!

  Kisfiam 6 éves és váltja a fogait. A felső metszofoga nem akar kiesni viszont a maradandó fog a tejfog előtt magasan az inyéből már kibújt. Ilyen esetben javasolt kihúzni a tejfogat vagy majd mikor kiesik a maradandó fog beáll a helyére? Valahol tudok csatolni fényképét,mert úgy jobban látszik.

  Köszönöm szépen a segítséget!

  #47070 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Henrietta!
  Mindenképp javasoljuk, hogy keressen fel gyermekével egy fogorvosi rendelőt, ahol személyes vizsgálat keretében felmérhető, hogy szükség van-e a tejfog eltávolítására vagy sem.
  Jobbulást kívánunk!

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Gyermek fogvaltás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft