Gyermek fogszuvasodàs

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #48514 Reply
  Harkai Tamara
  Vendég

  Tisztelt Dr Nő/ Úr!

  A tanàcsàt szeretnèm kikèrni egy szàmomra nyugtalanító problèmàban. Kint èlünk Nèmetorszàgban a kislànyomat ma elvittem gyermekfogorvoshoz,mert èszrevettem, hogy szuvasodik az első tèpőfog illetve az egyik hàtsót fàjlalta. De meglepődtem mikor az orvos színte az összes fogàt szuvasnak talàlta amit nem akarok elhinni. Mèg csak kèt ès fèl èves a kislànyom.Ahogy èn nèzegettem a fogait nem làttom olyan rossz àllapotban igaz nem èrtek hozzà de pèldàul nem feketék sem barnàs színűek csak az első tèpő szèlèn làtható a romlàs.Az orvos azt javasolta, hogy altatàsban megoperàljàk tejfogkoronàt fog feltenni a nagyon rossz àllapotú fogakra illetve a kisebb lyúkakat betömi. Az lenne a kèrdèsem, hogy ezek a tejfogkoronàk mennyire megbízhatóak nem e fog romlani alatta tovàbb a foga? Illetve nekem az is nagyon furcsa volt, hogy az orvos fèm koronàt akart a gyerek fogaira rakni mert azt àllja csak a betegbiztosító. Mikor mondtam neki hogy ezzel,hogy fog ki nèzni a gyerek? Màr mutatta a fehèr rendes fog kinèzetű koronàt ami persze fizetős nem àllja a biztosító.Ez engem gondolkodóba ejtett, hogy felkeresek egy màsik fogorvost is hisz nem tennèm ki a kislànyomat ilyen traumànak feleslegesen. Ön szerint èrdemes lenne egy màsik fogorvos vèlemènyèt is kikèrnem?

  #48520 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Tamara!
  Látatlanban nem tudjuk megítélni a helyzetet, az viszont biztos, hogy a tejfogaknak helyfenntartó szerepük van, éppen ezért nagyon fontos megtartani őket a fogváltásig.
  Amennyiben nem bízik a felállított diagnózisban és nem elfogadható Ön számára a kezelési terv, úgy valóban javasoljuk másodvélemény kikérését.
  Minden jót kívánunk!

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Gyermek fogszuvasodàs
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft