Gyermek fogszuvasodás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #33849 Reply
  Juc
  Vendég

  Kérdés: 2 és 1/2 éves unokámnak gyakorlatilag 2 – 3 hónap alatt a felső 4 foga /az elsők/ annyira szuvas lett, hogy már lassan csak a fogíny látszik. Kb 4 hónapja voltunk fogorvosnál,amikor az első foga kezdett barnulni, aki azt mondta, hogy elmex fogkrémmel mossuk a fogát, mást nem tehetünk, mert még nagyon kicsi. Én viszont úgy gondolom, hogy ez nem természetes, hogy ilyen gyorsan teljesen tönkre menjenek a fogai. A családban soha senkinek nem volt problémája gyermekkorában a fogaival. Attól félek, ez előbb utóbb fájni fog, esetleg átterjed a többi fogra is .Szeretném tudni, hogy mit lehet lehet ezzel kezdeni, és ilyen kicsi gyermeket hol lehet kezeltetni, hisz idegeneknek még a fogát sem hajlandó megmutatni mindig.

  Segítségüket előre is köszönve.. BERKESINÉ

  #33861 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Berkesiné
  A legfontosabb dolog, hogy a gyermek mihamarabb elkezdjen ismerkedni a szájápolással, és szokjon a fogászati vizsgálatokhoz, rendelőhöz, annak környezetéhez. Ezen fogacskák ellátása, de jelen esetben leginkább a kontrollálása szükséges, hiszen félelme, mely szerint ez előbb utóbb megfájdul valós, és sokáig okozhat kellemetlenséget a gyermeknek.
  Első sorban a gyermek nagyon fiatal kora figyelembevételével javasolnám a rendelőhöz szoktatást. Sok rendelőben már a higiénikus kollegák tartanak gyermekeknek prevenciót, mely segít nekik a rendelői feszültségek leküzdésében, és a későbbi fogászati beavatkozások eredményességében is.
  Jól érzi, a törődés szükséges, nem szabad megvárni míg fájni fog, és a kezelés traumatikussá válik a gyermek számára.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Gyermek fogszuvasodás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft