Gyermek fogszuvasodás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23931 Reply
  Schenek-Szarka Eszter
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr!
  Gyakorló szülőként nagyon rossz élményben volt ma részem. Nagyobb gyermekemmel már voltunk kezelésen a dr.nőnél, neki pikk-pakk kifúrta a szuvas fogát. Ma ismèt a kisfiammal (7 éves) voltunk az említett dr.nőnél. Múlt héten elkezdte az alsó, tej örlőfogát kifúrni, majd látta, hogy belülről nagyobb a baj. Megpróbált lidocain injekciót adni a fiamnak, aki elrántotta a fejét, majd sírás közepette, kiszállt a székből. Tett bele ideiglenes tömést, amit a mai kezelés alkalmával eltávolított, de a szuri ma sem sikerült, így ismét eredménytelenül zárult az eljárás. A foga félig kifúrva, sírás, vérző íny, mivel a tűvel kissé megszúrta azt. Nem okolom a dr.nőt, de az ennyire félős, sírós gyermek esetében nincs vmilyen más mód, hogy rendbe tegyék a fogát. Teljesen el vagyok keseredve, mert a saját hibámból tanulva azt szeretném, ha gyermekeim fogai egészségesek lennének. ( Fél éves kora óta szenvedünk a fülével, volt, hogy egy héten 2szer felszúrtákk neki, talán emiatt retteg ennyire a tűtől.)
  Kérem segítsen nekem, hogy milyen módon lehetne rendbe hozni a lyukas fogát!
  Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

  #23934 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Eszter,
  Problémája sajnos nem egyedi. Tudjuk mi is, milyen nehéz a gyermekek félelmét kezelni.
  Fontos a gyermek megfelelő felkészítése, de mivel tudjuk, hogy ez a szülőknek sokszor nehéz feladat, így rendelőinkben szakképzett asszisztensek, dentalhigienikusok, és fogszakorvosok segítik a gyermekeket. Ajánljuk a szülők figyelmébe, hogy jöjjenek akkor is, ha épp nincs semmi baj. Nézelődünk, nevetgélünk, mutogatunk, dicsérünk és ajándékot adunk.
  Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyermek ne csak akkor kerüljön velünk kapcsolatban, amikor fáj a fog, szenved, és ijedt, mert úgy ez már mindenkinek nehéz.
  A Fresh24Dental rendelőiben van prevenció gyermekek részére, ahol tanítjuk őket, beszélgetünk és játszunk, igyekszünk megmutatni mit és hogyan csinálunk, felkészítjük egy „valamikori beavatkozásra”. Fontosnak tartjuk a megfelelő bizalom kialakítását, melyet követően már ismerősként érkezik a rendelőben, tudja, és ismeri a folyamatokat, felkészült és bátor kis hősként távozzon.
  Nálunk ez bevált.
  Ajanlom próbáljon olyan rendelőt keresni, ahol segítik gyermeke vélelmének oldalát.
  Amennyiben gondolja állunk rendelkezésre
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Gyermek fogszuvasodás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft