Gyerek ínygyulladás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #33422 Reply
  Ivett
  Vendég

  Kedves Doktor hölgyek és urak!

  A kislanyom 1,5 éves. 2napja úgy vettük észre hogy magyon erős rózsaszín, inkább már piros az ínye a felső első és második foganal, de kezd alul is sötétebb színű lenni az íny.(jelenleg alul jön neki foga)
  Együtt mosunk fogat, de úgy tűnik valami hiba van a rendszerben, mert bár nem fajlalja, de csúnya. Egyelőre fogkremes szivaccsal tudjuk tisztítani, mert a kefetől vérzik. A korából adódóan igen nehéz most tisztítani, lefogva sikerül többnyire, de aggaszt h nem javul.
  Belül, hátul olyan mintha a fogtövénél lepedekszeru képződmény lenne, de nem lehet/tudjuk leszedni, és igazán megnezni sem tudtuk.
  A gyermekorvosunk szabadságon, megfelelő fogorvoshoz most keresünk kontaktot.

  Minden segítő gondolatot nagyon köszönök!

  #33437 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ivett
  A fogzás okozhat ilyen tünetet, de nyilván célszerűbb szakorvossal konzultálni. Javasolnék egy dentalhigienes programot, mely alkalommal szakember kellő figyelemmel és hatékonysággal igyekszik rávenni a picit a fogak ápolására, buzdítva őt egy esetleges vizsgálaton való együttműködésre. Többféle módszer áll rendelkezésre a babák fogacskáinak ápolására, ilyen az újra húzható fogkefe is, mely játékosan de végigcsikizi az inyét is, közben tisztitva a fogát.
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Gyerek ínygyulladás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft