Gyerek fog

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #46267 Reply
  Bögyös Annamária
  Vendég

  Kedves Dr Nő/ Dr Úr
  Kisfiam 6 éves lesz és 2 napja észre vettem hogy hátul megvan dagadva az inne illetve a leghátsó fog egy része kin is van, úgy tudom hogy ennek a fognak olyan 10-12 évesen kéne nőnie!
  Azt mondja hogy nagyon fáj neki illetve ma lázas is volt 38.4.
  A Kérdésem hogy fájdalom csillapítót kívül mit használhatok nála? És a láz meddig tarthat? Válaszát Köszönöm

  #46286 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Annamária!

  Mindenképp javasoljuk a személyes fogorvosi vizsgálatot, hogy az íny elváltozását, duzzanatot szakember diagnosztizálja, mely után megválaszolhatók a kérdései. Látatlanban sajnos egy ilyen eset nem ítélhető meg precízen.
  Mielőbbi jobbulást kívánunk!

  #47153 Reply
  Reiterbauer JÁNOS
  Vendég

  Tiszteltdoktornő/úr!
  Van egy hatéves unokám tej fogai vannak Van három lukas tejfoga biztos hogy el fogják a lányomék vinni orvoshoz De most megtiltották nekem hogy kakaóscsigát vegyek neki mert néha szoktam venni most jogosan tették Akkor viszont briós se vehetek neki tehát ilyesmit nem ehet a kisgyerek válaszát nagyon köszönöm

  #47170 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves János!
  A cukros ételek fogyasztása valóban elősegíti a fogszuvasodás kialakulását, a fogszuvasodást okozó S. mutans nevű baktérium ugyanis cukorral táplálkozik. Érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni az egészséges étkezésre, a cukros ételek és italok kerülésére, valamint a mindennapos szájhigiéné javítására, de erről minden bizonnyal tájékoztatni fogja Önöket a fogorvosuk is.
  Minden jót kívánunk!

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Gyerek fog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft