gyakori afta a szájban

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #31467 Reply
  Magdi
  Vendég

  Tavaly nyáron hónapokon keresztül gyakorlatilag folyamatosan jelent meg a számban 1-1 igen fájdalmas afta. Ahogy kezdett elmúlni (1-2 hét) az egyik már rögtön jelentkezett egy másik. Kenegettem, öblögettem… mindhiába. Fül-orr-gégésznél is jártam a kellemetlenségek miatt, de nem mondott semmit, se azt, hogy mi okozhatja, sem azt, hogy mit tehetnék ellene…Aztán egyszer csak elmaradtak és nagyon örültem. Most 2-3 hete ismét elkezdődött… már a 4. helyen jelentek meg az afták és gyakorlatilag még az első sem múlt el! Annyira fájdalmasak, hogy szinte enni sem tudok, a fogmosás is nagyon nehéz, hogy ne okozzak fájdalmat, valamint ha kívülről az arcomhoz érek is nagyon fáj az afták fölötti rész! Corsodylt, Glycosept-et, Phlogosolt használtam eddig öblögetésre és fültisztítón helyi kezelésre is már rögtön az első megjelenésekor, de nem használnak! Kihez fordulhatnék segítségért, milyen szakemberhez, ill. milyen hatékony szereket tudnának ajánlani az afták megszüntetésére? Köszönöm, M

  #31476 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Magdi
  Immunológiai kivizsgalast szoktunk javasolni. Az aphta kialakulásának több oka is lehet, voltaképpen egy autoimmun reakció eredménye, vagyis az immunrendszer támadást indít a száj nyálkahártya legfelső rétege ellen.
  Lehet oka érzékenység (ételek, italok, fűszerek), allergia, a stressz, a gluten érzékenység stb.
  Kialakulásának oka tisztázatlan, mint ahogy konkrét magyarázata sincs. Egyéni megfigyelés, és terápia lehet hatásos, a kiváltó okok ismeretében.
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: gyakori afta a szájban
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft