Gennyzsák elhelyezkedése a kihúzott fog alján.

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #28796 Reply
  Forgács Roland
  Vendég

  Tisztelt Fogorvos, kedves válaszadó!

  Egy elég komplikált problémával szeretnék segítséget kérni, mert teljesen tanácstalan vagyok a kialakult helyzettel kapcsolatosan. Tavaly márciusában kezdték el a fogaimat rendbe tenni: volt olyan fog amelyet tömni kellett, volt olyan amelyet csak úgy lehetett megvédeni hogy korona került a fogra, illetve volt olyan amelyet gyökérkezelni kellett. Egyik pillanatról a másikra, egyszer csak az egyik fogam (amilyen semmilyen fogászati kezelést nem kellett végrehajtani) harapásra, nyomásra roppant érzékennyé vált. Készült panoráma röntgen és apró, célzott röntgen is a problémás fogamról, ami semmi elváltozást nem mutatott, minden a legnagyobb rendben volt a lelet alapján, mégis roppant mód fájt. A fogorvos kifúrta, nekiállt a gyökérkezelésnek, kiszedte az összes ideget, majd megfelelő kitisztítás után ideiglenese betömte. A tömés behelyezését követően, azonnal fellángolt a fog, ki kellett szedni belőle az ideiglenes tömést. Újabb tisztogatás vette kezdetét, látszólag semmi idegmaradvány, gennyes váladék nem volt a kifúrt fogamban, mégis nagyon fájt. Végezetül húzásra került a sor, amikor kiderült, hogy a kihúzott fogam aljára volt rátelepedve egy (szabad szemmel is jól látható) gennyzsák. Hiába készítettünk a fogorvossal több röntgen felvételt is, azok semmilyen erre utaló jelet nem mutattak. Most ott tartunk, hogy sajnos összesen egymás után eddig 6 fogamat kellet kihúzni, melyek egytől-egyik ugyanezeket a tüneteket produkálta. Szinte óramű pontossággal, amint az első fogat kihúzta a fogorvos, rá 1-2 hétre, egy teljesen másik fognál (nem is a kihúzott fogam mellett feltétlenül) jelentkeztek ugyanezek a tünetek. Három helyen is készítettek már röntgent, panoráma röntgent de egyik fogorvos sem tudott mit mondani erre, látszólag minden fogam a helyén van, rendben van, semmi elváltozás nem láthatóak rajtuk, mégis egyik fogam a másik után megy tönkre ugyanazzal a tünettel. Köszönöm válaszát!

  #28811 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Roland
  Fogászatunk ezért is preferálja a fogászati CT diagnosztika alkalmazását. Sok esetben tapasztaljuk mi is, hogy egy teljesen negatív rtg felvételt követő ct vizsgálat eltérést mutat.
  Tudomásul kell vennünk, hogy a lehető legpontosabb diagnózis felállításához sok esetben csak a CT daignosztikai eszköz által generált információk a pontosak.
  Sajnos nem vagyunk tisztában státuszával, viszont az elmondható, hogy ez nem egy egyik napról a másikra kialakuló probléma, egy alattomos fogbetegség, mely nagyon sokáig észrevétlen lapul a szájüregben.
  Tapasztalatunk szerint megoldás lehet még a rezekálás is, de nyilván erre javaslatot látatlan nem tehetünk.
  ÜDvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Gennyzsák elhelyezkedése a kihúzott fog alján.
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft