Gennyes foggyökér

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #25778 Reply
  Szabó Dóra
  Vendég

  Tisztelt Doktor úr/Hölgy!
  Az alábbiban kérném segítségüket: Pár napja voltam panoráma röntgenen. Panaszom nincs, csak már régen voltam kontrollon, így gondoltam elmegyek. Időpontot csak három hét múlva kaptam a fogorvoshoz, de tegnap felhívtak,hogy a röntgen szerint egy gyökérkezelt fogam gyökerein gennyzacskó van. Mire számíthatok? Ezen a fogamon korona van, úgy hogy egy hármas korona egyik eleme. Csírahiány miatt 22 fogam van, úgy hogy soha nem húztak egyet sem. Azáltal, ha ezt kihúzzák, hátul már nem lesz fogam. Megúszhatom a foghúzást vagy ez az egyetlen mód? Mindhárom koronát eltávolítják vagy a másik kettő megtartható? Köszönöm szépen válaszukat!

  #25779 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Dora
  Megoldás lehet a gyökérkezelés, esetleg rezekálás. Legvégső esetben a fogeltávolítás. Egyértelműen a röntgen kiértékelés eredménye és a fizikai vizsgálati eredmény dönti el a kezelés módját.
  Üdvözlettel

  #25864 Reply
  Szabó Dóra
  Vendég

  Köszönöm szépen megtisztelő válaszukat!
  Az alábbi kérdésem lenne még:
  Hármas koronám van, amiből az egyik egy teljesen jó fogam része, a középső egy fogpótlás, ott sosem volt fogam, a harmadik pedig a rossz fogamon egy korona. Megoldható az, hogy csak a rossz fogamról vágják le a koronát, húzás előtt és a jó fogam tartja a rajta lévő koronát és a mellette lévő fogpótlást is? Vagy a fogpótlást is le kell vágni, mert az egy fog nem bírja el a kettőt?

  Köszönöm szépen!

  #25874 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Dóra,
  Ez a megoldás nem igazán javallott, hiszen a terhelés a ép fogat roncsolja, és súlyos következményei lehetnek. Ilyen esetben a teljes fogpótlás eltávolítására van szükség, a foghúzást követően pedig egy pontosan tervezett, és megfelelő pilléreken elhelyezkedő új pótlás megtervezésére van szükség.
  ÜDvözlettel:

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Gennyes foggyökér
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft