Friss korona, gyulladt íny(?)

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #26635 Reply
  Barna Anna Eszter
  Vendég

  Kedves Doktor Úr!
  9 hónappal ezelőtt vállas módszerrel készült front fogamra korona. A fog elszíneződött, gyökérkezelt, a korona porcelán préskerámia, 100%-ban fémmentes minden része a pótlásnak, nincs benne fémes szél.
  A fog hátulján az ínynél pár hete gyulladást, majd fekete elszíneződést vettem észre. Úgy tudom, hogy a vállas előkészítés pont ezt kellene, hogy kivédje… Mi lehet ennek az oka? A fogorvosom szerint „majd elmúlik”, de nem hiszem, hogy egy ilyen típusú koronánál ennek így kellene kinéznie. A gyulladás kb. 4 hónapja ott van, lassan már a fog elülső részénél is lilás lesz az íny, és ránézésre egyre feljebb csúszik, érzékeny és fogmosáskor sokszor lüktet. Lehetséges, hogy rés maradt a korona és a fogíny között felhelyezéskor, és most attól gyulladt be a fogínyem? Valóban úgy érzem, mintha ott egy nagyobb sávban „kilógna” a korona, sokszor beszédben is érzem, hogy beleütközik a nyelvem.
  Segítségét előre is köszönöm, és további szép napot kívánok!
  Üdvözlettel: B. Anna Eszter

  #26644 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Eszter,
  Vizsgálni kellene a kiváltó okot. Vélhetően bakteriális fertőzésről beszélünk, de ezt megállapítani fogorvosi vizsgálat és diagnosztika nélkül nem lehet.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Friss korona, gyulladt íny(?)
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft