fogzúzás után hónapokig fájdalom

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #43710 Reply
  Krisztián
  Vendég

  Tisztelt Fresh24Dental!

  Elhúzódó arccsont/állkapocs fájdalommal kapcsolatban kérném a segítségüket. Szuvasodás és sikertelen gyökérkezelési kísérletek után tavaly decemberben (4hónapja) eltávolították bal felső 6-os fogamat, majd pár héttel később, mivel ez a gyulladásos fájdalom átterjedt a bal felső 4-es fogra is -ami korábban gyökérkezelve volt-, többször próbálkoztak áttisztítással, a fog megmentésével. Március elején (két hónapja) végül ez is húzással végződött, ám ez a fajta fájdalom azóta sem szűnt meg teljesen. Hol nagyon enyhén érzem csak, de van, hogy beerősödik (mintha begyulladna) és akkor napokig sajog a fog helyén, ahol a gyökere volt, fent az arccsontomnál és hátrasugárzik az állkapocsba és van, hogy le az ádámcsutkám bal oldalára is. A sebek már rég begyógyultak, a száj felől nyomkodásra nem is igen érzékeny, hanem csak inkább kívülről, ha megnyomom az arccsontomat a korábbi gyökércsúcsok helyén. Más fog nem lehet, mert azon az oldalon már korábban az összes többi eltávolításra került, a bal felső 3-as az utolsó fogam abban a quadránsban.
  Fogászatra visszamentem másfél hete, röntgenen nem látszódott semmi rendellenesség. Felmerült krónikus arcüreggyulladás (mivel a hatos húzásánál összenyílt a szájüreg az arcüreggel), de fül-orr-gégészeti kivizsgálás és arckoponya CT után ez kizárásra került. Kizárásos alapon arra gondolnak, esetleg trigeminal neuralgia lehet. Azért kételkedem ebben, mivel ezek nem rövid ideig tartó erős fájdalomimpulzusok (bár néha bele-belenyilall), hanem inkább időszakosan felerősődő tompa, gyulladásos jellegű fájdalom.
  Szeretném kérdezni, mit gondolnak, mi lehet az oka ennek a fájdalomnak? Elképzelhető, hogy esetleg maradt bent valahol pici fertőzött szövet, amit a röntgen esetleg nem mutatott ki?

  Válaszukat előre is köszönöm!

  #43721 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Krisztián
  A korrekt válasz adása jelen esetben komplex szakorvosi vizsgálatot igényelne. Javasolnék önnek egy személyes konzultációt, mely alkalommal megvizsgálnánk eddigi eredményeit, szájüregét, hogy hasznos segítségére lehessünk a probléma megoldásában.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: fogzúzás után hónapokig fájdalom
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft