fogzománc

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #19642 Reply
  Pintér Judit
  Vendég

  A fogérzékenységgel és a zománc kopásával kapcsolatos kérdésem lenne:
  Jobb oldali felső fogpótlás kapcsán kerültem abba a helyzetbe, hogy az alsó fogakból kellett csiszolni, az összeharapás miatt. Ennek következtében ezek az alsó fogak érzékenyek, mi több fájdalmasak. Pár hónap elteltével vettem észre, hogy a bal oldali utolsó (7-es) alsó – felső fogam annyira egymásra ér, hogy nagyon koptatja egymást. Éles szélek alakultak ki ezeknél a fogaknál, ami már a nyelvemet is bántja. Fogorvos kicsit csiszolt belőle, erre már ez is érzékeny lett. Az egész állkapcsomat gyulladásban érzem. Mit lehet, mit kell tenni ebben az esetben? A legjobb fogkrémekkel próbálkoztam sikertelenül, egyre rosszabb. Belsőleg lehet erősíteni valamivel a fogzománcot? (gondolok itt valamilyen ásványi anyag bevitelére). Várom válaszukat. Üdv.Judit

  #19653 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Judit!

  Azt a zománcot, amit a fogorvos lecsiszolt pótolni csak valamilyen más anyaggal lehet, illetve a kerámiapótlásból való elcsiszolással lehet elkerülni, hogy további foganyagveszteség legyen.
  Azok a saját fogak, melyeknek rágópárjuk kerámiapótlás amúgy is gyakran elkopnak az utóbb említett esethez hasonlóan. Az érzékeny kopott fogakra vagy azonos anyagú kerámiapótlást kell tenni, vagy kerámiából készült betétet. Ez segíthet.

  Üdvözlettel: Sanoral Fogászati és Szájsebészeti Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: fogzománc
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft