Fogzás

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #29054 Reply
  Csomor lajosné
  Vendég

  MIT TEGYÜNK HA A TEJFOG FELMENT AZ ÍNBE DE NŐNE A MARADANDÓ FOG ÉRDEMES VÁRNI HÁTHA KI LÖKI VAGY HÚZASSUK INKÁBB KI A TEJFOGAT ? MEG VAN DUZZADVA MÁR AZ ÍN FENT ELSŐ KÉT FOG FÉLŐ HOGY FERDÉN NŐ VÁLASZÁT NAGYON MEG KÖSZÖNNÉM TISZTELETTEL CSOMOR LAJOSNÉ

  #29057 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Csomor Lajosné!
  Amennyiben a tejfog ütés/trauma következtében csúszott vissza a fogínybe, úgy van rá esély, hogy magától visszaálljon az eredeti pozícióba, azonban mivel Önöknél éppen most zajlik a fogváltás, érdemes lenne ellátogatni egy fogorvoshoz, ahol fizikális vizsgálattal és röntgenfelvétellel diagnosztizálható lenne a fogak helyzete, ezáltal felállítható lenne a kezelési javaslat is. Az érintett területet addig is kíméljék!
  Jobbulást kívánunk!

  #29073 Reply
  Madarász Anita
  Vendég

  Kedves Merjmosolyogni.hu Csapata!

  A kisfiam 1,5 éves és szinte folyamatosan fogzik, legalábbis egybefolyik a folyamat nekem,elhúzódónak, hosszasnak látom. Ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni.

  Kb 8 hetes korában kezdett el nyálzani, az első fogak viszont csak 7 hónapos korában bújtak elő. Alul-felül a 8 metszőfog kibújt viszonylag probléma mentesen.
  Tavaly decemberben kezdtek el a rágófogak kibújni – 4 egyszerre. Megdagadt íny, fokozottabb nyálzás, éjszakai ébredések kísérték a folyamatot. A 4 fog felett az íny hol egyszerre volt duzzadt, hol csak az egyik, váltották egymást. Április elejére bújt ki teljesen az első (alul) és most töri át éppen az ínyt a másik oldalon a párja.

  Amit tapasztaltam – fokozottabb fogékonyság a felső légúti betegségekre. Mióta a rágófogak elindultak, szinte egyik „náthából” esik a másikba, szinte folyamatosan hurutos. Rendszeresen járunk a gyermekorvosunkhoz, aki összefüggést lát a felső légúti betegségekre való fokozottabb hajlam és az elhúzódó, hosszadalmas fogzás között. Szerencsére nincs komoly baja, néhány napos láz vagy orrfolyás, hurutosság fordul elő, antibiotikum kezelés sem volt még indokolt.

  Azt szeretném kérdezni, hogy Önök szerint indokolt lenne egy fogászati konzultáció? Jól látja a gyermekorvosunk az összefüggést? Valamivel segíthető a fogzás esetleg?

  Előre is köszönöm a válaszukat!

  #29083 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Anita!
  Valóban lehet összefüggés a nehéz fogzás és bizonyos megbetegedések fokozott előfordulása között, így megfigyelések szerint a felső légúti betegségek mellett a középfülgyulladás, egyes hasmenéssel járó megbetegedések, de akár a herpeszvírus gyakori kiújulása is jellemző lehet a nehezen fogzó, 6-24 hónapos gyermekekre.
  Sajnos azonban orvosilag nem gyorsítható fel a fogzás folyamata, Önök otthon hűthető rágókákkal, ínymasszázzsal segíthetik a fogzás tüneteinek enyhítését, egyébként pedig türelemmel kell lenniük ebben a valóban nehéz időszakban.
  Fogorvosi ellenőrzés a gyermek első tejfogának kibújását követően már javasolt, egyrészt a későbbi panaszok szűrése okán, másrészt a fogorvosi környezettel való korai megismerkedés miatt.
  Jobbulást kívánunk!

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Fogzás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft