Fogzás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #24624 Reply
  Edina
  Vendég

  Tisztelt Doktor.
  14 hónapos kisfiamnak most egyszere 2 oldalsó rágófoga és két oldalsó metszőfoga jön egyszerre .Fogzás okozhat kellemetlen szájszagot?.Reggel este fogmosás amennyire most engedi…a ragófogai még nem teljesen jöttek ki.A rágó felület szinte még sehogy.Fogmosáskor kicsit vérzik.A másik kérdés az lenne hogy a felső metszőfogon van egy kis részben a fog belső felületén egy fehér csík.Antibiotikunot szedett még január vége felé.Okozhatja ezt a fehér elszíneződést az antibiotikum ?Elfog tünni idővel?okozhat valami problémát? Köszönöm válaszát.

  #24631 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Edina,
  Fogzás közben előfordul kellemetlen szájszag, ínyvérzés. Ezek természetes folyamatok, melyek a fogak előbújásával megszűnnek. Fontos, hogy a szájszag ne acetonos legyen, mert az más problémára utal.
  Bizonyos antibiotikumok szedése, kihathat a fogra, de hogy ezen eltérést az okozza e a fog kibújását követően lehetne megmondani, egy fogorvosi vizsgálat alkalmával.
  Javasoljuk a fogacskák folyamatos kontrollálását, megfigyelését. Alkalmankénti fogorvosi látogatást, mely higgyjék el, hosszú távon rendkívül nagy hasznukra lesz, az esetleges későbbi szükségessé váló kezelések alkalmával. Mindenképpen várják meg a fogak előbújását, amikor a kicsinek már nem fáj, bátran és nyugodtan eszik. Ne kösse kellemetlen emlékhez az első fogászati vizitet 🙂
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogzás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft