Fogtörés

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #19601 Reply
  Erzsébet Nagy
  Felhasználó

  Üdvözletem!

  Üdvözletem!

  Az alsó utolsó nagyőrlőm pár évvel ezelőtt letört. Akkor került bele egy nagy tömés. Ám most ráharaptam egy kis csontdarabra és letört megint egy része a külső falának és ma kiesett belőle a tömés is. Nem volt ami tartja rendesen, gondolom. Szerencsére nem fáj, de most egy csonk van a fogam helyén, az eredeti fogam kb. 30%-a. Szeretném megkérdezni, hogy ha elmegyek fogorvoshoz, ez már tuti húzás? Mert amíg nem fáj, inkább hagyom, hogy hátul ne legyen ekkora foghelyem. Mert azt hallottam, hogy az a felette lévő párjának sem tesz jót, ha nincs amire támaszkodik. Ön mi gondol?
  Ill. Még annyi, hogy közel a 40-hez még egy bölcsességfogam sem jött ki. Még várható esetleg? Mondjuk bőven megvagyok nélkülük. 🙂

  Előre is nagyon köszönöm a választ!
  Üdvözlettel: Böbe

  #19605 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Erzsébet!

  Valóban jól tudja, hogy azt a fogat ha kihúzzák, milyen következményei lehetnek. Azt, hogy a fogorvosa a húzás vagy a mentés mellett dönt azt nem tudhatom. Látatlanban gyökérkezeléssel csapos felépítéssel lehet koronát tenni rá . Ha kihúzzák, akkor javasolt implantációs megoldással pótolni . Semmiképp ne várja meg, hogy fájni kezdjen, mert akkor kétségessé válhat a gyökérkezelés kimenetele.

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogtörés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft