Fogtöredezés

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #24043 Reply
  Ildikó
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Nő! 26 éves vagyok rendszeresen tisztítom a fogaim,de még is van gond a fogaimmal! Kb.1-2 évvel ezelőtt észrevettem,hogy érzékenyek lettek hideg és édes ételek italok fogyasztásakor.Kipróbáltam az a hires agyon reklámozott fogkrémet ami álítolag fogérzékenységre van: tényleg nem érzékenyek a fogaim viszont töredezik ami sosem volt! Mára odáig jutottam,hogy a puha dolgok fogyasztása közben is hol itt,hol ott de mindig letörik egy darab a fogamból. Most észre vettem,hogy a jobb első metszőfogam éléből hiányzik egy igen csak kicsi darab,a bal felső szélső metszőfogam az inyemnél lyukas!!!! Érdekes,hogy nincs elszíneződve nincs… Nem tudom mi lehet a gond,de sokszor ugy érzem hogy eyszerre fáj az összes fogam! Fogorvoshoz nem merek elmenni mert bár nevetséges de nagyon félek tőlük 😀 Előre is köszönöm a választ!

  #24051 Reply
  Kállai Melinda
  Vendég

  Tisztelt Doktor Nő/Úr. Én Azzal a problémával fordulok önökhöz hogy rendszeresen törnek a fogaim mióta megszületett a kislányom nem érzékenyek de viszont törnek. Fogpótláson gondolkodom de sajnos nem tudom hogy egy ilyen beavatkozás mennyibe kerülne. Húzni is kellene a bent maradt gyökeret és úgy rendbe hozni azt amit még lehet és pótolni is 2 fogat biztosan szeretnék.

  #24065 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ildikó,
  A fogzománc sérülése, és problémája mindenképpen kezelendő. Oka többféle is lehet. Javaslunk fogorvosi vizsgálatot és röntgenfelvétel készítést.
  Üdvözlettel:

  #24066 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Melinda,
  Konkrétumot fizikai és röntgen vizsgálat után tudnánk mondani. Az ár sokmindentől függ, kezdve attól, hogy a társadalombiztosítási rendszer keretein belül készíttetné el a pótlását, vagy magánellátást kíván igénybe venni, de a legmeghatározóbb a fogak állapota. Ezek vizsgálata után lehet dönteni a pótlásról, annak jellegéről, és az esetleges megelőző munkák szükségességéről.
  Üdvözlettel:

  #24080 Reply
  Ildikó
  Vendég

  Köszönöm szépen a válaszukat! Remélem mihamarabb le fogom tudni győzni a félelmem! Üdv.Ildikó

  #24088 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ildikó,
  Bátorság, nincs mitől félnie 🙂
  Üdvözlettel

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Fogtöredezés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft