fogtöméssel kapcsolat probléma

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #21001 Reply
  Sanyi
  Vendég

  Tisztelt Fogorvos!

  Egy olyan probléma miatt írok ami egy ideje megnehezíti a napjaimat.
  Van egy hátsó fogam ami múlt héten lett betömve viszont ezután az előtti lévő fog begyulladt. A tömést magasnak éreztem ezért tegnap visszamentem viszont a probléma nem igazán szűnt meg.(a fogam már nem igazán fáj inkább csak nyomás hatására viszont az ínyem és az állkapcsom még igen valamint szedek gyulladáscsökkentőt) Alaposabban átnéztem most a tükörben és azt vettem észre hogy a felső fogam egy kis része ütközik a gyulladt fog tömésével. ( pl evésnél vagy rágó használatkor is hiába rágok a jobb oldalon ütközik az a pont a bal oldalon) és az érintett tömésen észrevettem egy pár mm nagyságú fényes részt. Itt ütközne a két fog? Valamint csütörtökön visszamegyek bár már kicsit kínos lesz egy hét alatt háromszor de milyen megoldás várható? Pl. csiszolni fog a felső ütköző részén?
  Köszönöm előre is a segítséget.

  #21002 Reply
  Sanyi
  Vendég

  Még egy olyan kérdésem lenne hogy valami otthoni dolog létezik ami megmutatná hogy pontosan hol ér össze? Tudom a fogorvosnál van az a ráharapós papír ami lehet nem ártott volna ennél a fogamnál sem hogy kiderüljön ott is összeér e. Valamint a fájdalom leginkább reggel jelentkezik amikor felkelek… viszont utána egy fájdalomcsillapító után elviselhető fájdalom van csak az is ritkán.

  #21005 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Sanyi!

  Lehetséges, hogy éjjel szorítja a fogait, és ezért érzi fpleg reggel. Valószínű, hogy még mindig magas a tömés. Egyenlőre nem nevezném gyulladt fognak, hisz a túlterhelés is okozhat ráharapásra fájdalmat. Külön külön meg kell vizsgálni a fogakat, és ha már nem magas a tömés, és még mindig fáj a fog, röntgenfelvételen kell ellenőrizni, hogy nem gyökércsúcson található krónikus gyulladásról van-e szó. Azonban akár lehet az íny gyulladása is, ami ugyanilyen panaszokat tud okozni. Otthon azért nem nagyon tudja alkalmazni az artikulációs papírt, mert előtte alaposan le kell szárítani a fogat, és elég körülményes, valamint erre maximum az indigó alkalmas, amit nem tanácsos rágcsálni. Egyszerűbb, ha negyedszer is visszamegy, egyáltalán nem kínos, meg kell találni a probléma forrását, a fogorvosnak is ez a célja.

  ÜDvözlettel Sanoral Klinika

  #21011 Reply
  Sanyi
  Vendég

  Koszonom szepen a segitseget. A tegnapi csiszolas azert annyit hasznalt hogy reggelre nem volt mar fajdalmam viszont meg nem az igazi es kellemetlen szoval holnap visszamegyek. Amugy azt kerhetem hogy arra a papirra raharaphassak? Vagy az mar nagyon pofatlansag lenne?

  #21014 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  A papír segíti az orvost megállapítani , hogy hogyan és hogy érintkezik a két fog. Nem az egyetlen módszer, ha nem használja, se ijedjen meg.

  #21015 Reply
  Sanyi
  Vendég

  Rendben koszonom. Bar azt nem ertem hogy miert most kezdte el nyomni a felso fogam a regebben tomott alsot.Az amugy elkepzelheto hogy a felso foghoz is hozzanyul? Na de remelem megfog oldodni holnap ez a dolog mert nem tul jo igy elni suliba jarni meg ugy semmi sem..:) es koszonom megegyszer a segitseget.

  #21073 Reply
  Sanyi
  Vendég

  Amugy vicc hogy ilyenkor nem rendelna fogorvos 🙁 szoval meg egy hetet varhatok de ami jo hogy ha nem harapom ossze azt a ket fogamat akkor fajdalom sem nagyon van.. de meg egy hetig igy eleg kenyelmetlen lesz 🙁

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
Hozzászólás: fogtöméssel kapcsolat probléma
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft