fogtömés kérdése

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #24280 Reply
  Solti Tamás
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr!

  Az elmúlt hetekben 3 fogam is (jobb alsó 7, bal felső 4-5) gyökérkezelésen esett át és hamarosan sor kerül a tömésre. A fogorvosom kétféle lehetőséget ajánlott fel, melyek között jelentős árkülönbség van: esztétikus, fogszínű tömés illetve fehér színű cement tömés és szeretnék jól dönteni.

  Azt szeretném kérdezni hogy a kettő között van-e jelentős különbség, főleg a tartósságot illetően?
  A szín nem a legfontosabb, de az már igen hogy minél tovább bírja a tömés és hogy pontosan illeszkedjen hosszú távon is.

  Természetesen tudom, hogy nincs 2 egyforma eset, azaz nem minden fog reagál ugyanúgy. A különböző netes oldalakon eltérő vélemények és tapasztalatok olvashatók a betegektől, ezért gondoltam hogy tapasztalt szakember véleményét kérem.

  Válaszát előre is nagyon köszönöm, munkájához sok sikert kívánok!

  Üdvözlettel
  Solti Tamás

  #24292 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Tamás,
  A szilikát cementek, kőcementek, és üvegionomer cementek a kompozittömések megjelenéséig voltak az „esztétikus” lehetőségek. Ma már a fogászatban jobbára kompozit tömőanyagokat használunk. A technológia fejlődésével mára a kompozit tömőanyagok a legnépszerűbben, és legbiztonságosabb megoldás. A cementeket jobbára alábélelésre vagy gyermekeknél tejfogak tömésére, ideiglenes tömésként alkalmazzuk.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: fogtömés kérdése
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft