fogtisztitása

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #14753 Reply
  Németh Margit
  Vendég

  Jó napot! Nem rég estemtul a fogszabályzáson és észre vedtem, hogy a két első fogam valamint az alsók is átlátszóak . Olv astam itt ezen az oldalukon, hogy ez kálcium és d vitamin hiányára utal. Szeretném kérdezni h milyen fogkrémet ajálana ilyen esetben? Valamint kell-e szájvizet használnom ,mert fogfehéritőset használok?
  Elöre is köszönöm!

  #14754 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Margit!

  Köszönjük a kérdését.

  A leírt jelenség jellemzően a savas ételek és italok okozta ásványi anyag-veszteség, erodálódás miatt alakul ki. Ilyenkor a fogak áttetszőbbé válnak (általában a végeknél) és gyakran jelentkezik fogérzékenység is a dentincsatornák szabaddá válása miatt.

  Ebben az esetben érdemes speciális szájápolási szereket használni, melyek nem tartalmaznak erős dörzsszemcséket (nagyon sok, általános fogkrémben ez a legfőbb alapanyag), így megóvható a fogzománc a további kopástól, elvékonyodástól.

  Vannak olyan különleges (igen magas minőségű) termékek is, melyek kalcium-származékot vagy ún. hidroxi-apatitot tartalmaznak, így fogmosás közben plusz ásványi anyagokkal látják el a fogakat (normál esetben a nyálunk segíti a fogak remineralizációját).

  Webáruházunkban az alábbi termékkategóriát ajánljuk figyelmébe:
  Zománcvédő fogkrémek: https://merjmosolyogni.hu/webaruhaz/fogkremek/zomancvedo-fogkremek
  (ebben a kategóriában kizárólag fogkrémeket talál), illetve:
  Zománcvédő termékek: https://merjmosolyogni.hu/termekcimke/zomancvedo-termekek
  Itt már talál szájvizeket, fogkeféket is.

  Fogmosáshoz mindenképp puha sörtéjű fogkefét ajánlunk, ami nem károsítja az amúgy is sérülékeny fogzománcot és a fogínyt:
  https://merjmosolyogni.hu/termekcimke/soft-fogkefe

  A fogfehérítő hatású termékekkel legyen óvatos, mert nagyon sok fogkrémben az erős dörzsszemcséknek köszönhető a fehérítő hatás, de szerencsére ma már készülnek olyan fehérítő hatású szájápolási termékek, melyek védelmet nyújtanak a fogzománcnak is.

  Azt még jó tanácsként mindenképp hozzátennénk, hogy étkezés vagy italfogyasztás (kávé, tea, szénsavas üdítő, alkoholok) után mindenképp várjon 1-1,5 órát a fogmosással, ezek a savas élelmiszerek ugyanis megbontják a fogzománc természetes szerkezetét, ami sérülékennyé válik és ilyenkor egy erősebb fogmosás szó szerint sérüléseket okozhat a fogzománcnak.

  Reméljük, tudtunk segíteni a választásban! 🙂

  További szép napot!

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: fogtisztitása
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft