Fogtályog

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #21765 Reply
  Eszter
  Vendég

  Üdvözlöm Tisztelt Dr Úr/Hölgy!

  Azzal a problémaval fordulok önökhöz,hogy a jobb 4-es fogamon ciszta keletkezett,ami egészen az arcüregembe nyúlt, gyökérkezelés után történt.Eltávolitották a fogat,behelyeztek egy gumicsövet marciusban,úgy szűkitették.Szépen felszívodott,bár mikor a kitisztitásos műtétre került volna a sor,kiderült hogy kismama vagyok.A szájsebészem eltávolitotta november végén a gumicsövet,és elhalasztotta a műtétet a baba érkezése utánig.
  Azóta semmi panaszom nincs szerencsere.
  Viszont szombaton reggel a bal 4-es gyökérkezelt fogamban éles lüktető fájdalmat éreztem,csütörtökre kaptam is idő pontot a fogorvosomhoz. Reggel viszont fogmosás után láttam,hogy egy feher gomboc van az ínyemen,illetve fentebb egy másik,szivárog belőle valami,kellemetlen izű és szagú váladék,nyomásra nagyon fáj,és mégjobban váladékozik.Mi a teendő?Mit javasolnak?Antibiotikum szedését szeretném elkerülni a kisbaba miatt,egyébként 20 hetes kismami vagyok. A fogeltávolítással megoldod na helyzet? Vagy ugyan úgy ciszta alakulna ki ott is? A kettőnek esetleg van köze egymáshoz?

  Köszönöm válaszukat!
  További szép napot!
  Eszter

  #21768 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Eszter!

  Lehetséges, hogy ez a probléma teljesen az előzőtől függetlenül alakult ki. A gyökérkezelést újra el lehet végezni az eredeti gyökértömés eltávolításával, gyógyszeres ideiglenes tömésekkel és új gyökértömés behelyezésével.
  Antibiotikum fogászatban nem sokat ér, kivéve a műtétek után. Úgyhogy csak akkor kell szedni, ha tényleg sebészileg hozzá kell nyúlni.

  Üdvözlettel Sanoral Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogtályog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft