Fogtàlyog, ciszta

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #21369 Reply
  Rocsàk Krisztina
  Vendég

  Tisztelt Doktor Nô/Úr!
  Néhàny hònapja a egy hàtsò-felsô korona felett a külsô oldalon az ìnyen egy dudort éreztem, több fogàsznàl jàrtam, sajnos itt külföndön ( Anglia) nem mertek radikàlisan hozzànyúlni, mert ez a korona egy elôtte lévôvel koronàval együtt alkot egy hidat egy màsik foggal ami implantàciô….mivel tanàcstalanok voltak néhàny röntgen felvétel készült amin làtszott, hogy egy idült gyulladàsròl van szò, ami megvàltoztatta a csont szerkezetét…folyamatos vosszatérô arcüreg gyulladàsom is van..
  Antibiotikumos kezelést kaptam, de jelentôsen nem reagàlt rà…
  Az lenne a kérdésem, hogy ha mûtétre kerül a sor, csak a cisztàt, illetve tàlyogot kell kioperàlni, vagy a koronàt is el kell tàvolìtani??
  Az egyik orvos azt javasolta vàgjuk ketté a hidat, ìgy az implantàtum biztosan megmenthetô.
  Kérem, ìrja meg a véleményét, illetve a lehetôségeket!
  Köszönettel:
  ROCSÀK KRISZTINA

  #21389 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Krisztina!

  Az implantátumot mindenképp meg lehet tartani, nem is baj ha elvágjuk a hidat, mert amúgy sem szerencsés a saját fogat implantátummal összekötni . A kérdéses fogak esetében lehet műteni a fog megtartása céljából, de ha ez az arcüreggel közlekedő gyulladás, akkor bonyolítja a képet. Az ilyen esetekben műtét alatt derülnek ki, hogy ki kell-e húzni a fogat. Természetesen ha a fog marad, a koronája is maradhat, de ha tasakos a saját fog, akkor mindenképp el kell választani az implantátumtól, mert még ez is lehet a tasak hátterérben.
  Üdvözlettel Sanoral Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogtàlyog, ciszta
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft