fogszuvasodás gyermeknél

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #22515 Reply
  brigitta craciun
  Felhasználó

  Jó napot!
  Van egy két éves kislányom néhány hónapja voltunk fogorvosnál és meg állapították hogy fogszuvasodása van felírtak neki egy krémet (GC tottth mousse) Zedium gyerekfogrémet használ és elektromos fogkefével mosom a fogacskáit. Azt vettem neki észre hogy rosszabbodott és egy kis rész letört a fogacskájából. Még cumisüvegből iszik, de tud pohárból is inni. Este miután elvettem a cumisüveget xilites törlőkendővel törlöm neki kisebb nagyobb sikerrel (nem szereti). Olvastam néhány cikket ami segíthet neki lassítani, ne hogy elöbb essenek ki neki a fogai. Sajnos eléggé sokat beteg nem eszik viszont napi akár egy liter tejet is megiszik és hígított gyümölcsleveket ami nem jó de ezzel bevisz egy kis kalóriát. Nem tudom mi segíthet még neki hogy ne terjedjen neki tovább.
  Válaszukat előre is köszönöm

  #22518 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Brigitta.
  A tejfogacskák szuvasodása ellen leginkább a folyamatos alapos fogmosással tudunk védekezni. A folyamatot lassítani fokozott odafigyeléssel, nagyon alapos fogmosással lehet, ahogy azt Önök is teszik. Ha a zománca alá bejutott a baktérium, ami a szuvasságot okozza, akkor azt onnan előcsalogatni csak a fogorvos tudja 🙁 Ha letört már, mint ahogy írja, akkor valóban jobb lenne inkább kitisztíttatni a területet, mert akkor már feltételezhetően olyan helyet is érint a szuvasság, melyet sajnos fogkefével nem érnek el. A cumi, és a gyümölcslevek megint nincsenek a legjobb hatással a pici fogakra, és sajnos azt is tudjuk, hogy ebben a korban még nehézséget okoz ezek kiiktatása…
  Én javasolnám a fogorvosi konzultációt, hogy a kialakult problémát, már ebben az állapotában szakember kezelhesse még mielőtt a babának konkrét fájdalmat okoz.

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: fogszuvasodás gyermeknél
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft