fogszabályzós cumi

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #20648 Reply
  Német Szilvia
  Vendég

  Tisztelt Sanural Klinika!
  Szeretnék segítséget kérni, kislányom már betöltötte a 4 hónapot és a hüvelykujját gyakran a szájába veszi. Nem tudom, hogy ez ártalmas lehet-e a később kinövő fogakra, hogy ettől lehet-e valamilyen fogazati rendellenessége?
  A másik kérdésem az lenne, hogy cumit szeretnék vásárolni neki, de nem tudom milyen alakú legyen, a védőnő azt mondta, hogy fogszabályzós cumit vegyek neki, de a bababoltban nincs ilyen név szerint, hogy fogszabályzós cumi, és az eladók sem tudják, hogy melyik az.
  Sajnos nekem a felső frontfogaim összevissza nőttek ki, fogszabályzásra jártam miatta, de a férjemnek szép fogai vannak elöl és nem volt szerencsére szüksége fogszabályzásra.
  A másik kérdés még az lenne, hogy hogyan tudnám megelőzni, hogy a kislányomnak az első frontfogai szépen nőjjenek ki és nem összevissza, torlódva.
  Válaszukat megköszönve.
  Kecskemét, 2016. szeptember 21.
  Üdvözlettel: Német Szilvia

  #20665 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Szilvia!

  Valóban előnyösebb cumit vásárolni, egyrészt azt fertőtleníthető, másrészt a megfelelő életkorban beszélgetéssel könnyebb leszokni róla. A fogszabályzós cumit onnan lehet felismerni, hogy lapított a vége (itt a merjmosolyogni honlapján is talál egy cikket erről).
  Az, hogy a gyermeknek szüksége lesz-e a későbbiekben fogszabályzóra függ természetesen a a cumi elhagyásának idejétől (4 éves korig kell leszokni róla ahhoz, hogy ne befolyásolja a fejlődést, illetve vissza tudjon alakulni az esetleges eltérés magától), illetve függ az öröklött tényezőktől. Ha a gyermek az Ön fogazatát örökölte, akkor a fogváltás kezdetekor (6-7 év) már el kell kezdeni szakavatott szemeknek is követni a fogak fejlődését. Ilyen esetben a megfelelő pillanatban el tudnak kezdeni valamiféle kivehető készüléket alkalmazni, amely még a fejlődésben lévő csontozatra hat, így az eredmény stabilabb, széleskörűbb.

  üdvözlettel Sanoral Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: fogszabályzós cumi
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft