Fogszabályzásnál foghúzás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #25283 Reply
  Renáta
  Vendég

  Kedves Doktornő/Doktor úr!
  Most fogok belevágni a fogszabályzós életbe, voltam már röntgenen, konzultáción, stb, már megvan az időpont a fogszabályzó felrakására. Igen ám, csak a fogorvos közölte, hogy felül ki kéne húzni 2 fogamat. (azt hiszem a szemfogak mögöttieket) Persze ő a szakember, és nyilván érti a dolgát, de mégsem értek vele egyet. Én szerintem (legalábbis nagyon örülnék,ha) meg lehetne oldani a procedúrát húzás nélkül is. Nem is igazán értem, miért van rá szükség. Annyi fogszabályzós embert láttam, annyi féle fogsorral, hogy csak na, és nekik sem kellett húzni fogat. Megköszönném, ha valaki elmagyarázná, hogy mely esetekben kell fogat húzni, illetve mi annak a pozitív/negatív oldala. Önök szerint keressek fel több fogorvost is, hátha lesz olyan, aki ki tudná küszöbölni a foghúzást? És ha találnék esetleg egy másik orvost, akkor mi legyen az előző időpontommal? Le lehet mondani? És még azt is meg szeretném kérdezni, hogyha nem lenne végül más megoldás, és húzni kell a fogaim, akkor kb. mennyi idő, míg a hézag a helyükön nem lesz olyan nagy, sőt akár már nem lesz szembetűnő?

  #25291 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Renáta,
  Elég gyakori fogszabályozó kezeléseknél a 4-es fogak eltávolítása. Nyilván ezek szükségességét a fogszakorvosok a röntgen kiértékelését követően döntik el. Amennyiben nem ért egyet ezzel a döntéssel javasoljuk beszélje meg kezelőorvosával a szükségességet.
  Átalában a középvonaltól számított 4.5. fog eltávolítására kerül sor, mivel a nagy erő hatására a frontfogak torlódására lehet számítani hagyományos elven működő fogszabályozó készülékek esetében.
  Ma már azonban léteznek olyan rendszerek is, melyekkel elkerülhető a fogletávolítás, de nyilván a különböző lehetőségeket személyes státusza alapján szakorvosa dönti el.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogszabályzásnál foghúzás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft