fogszabályzás trimmeléssel

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #32473 Reply
  Andrea
  Vendég

  Tisztelt Doktor úr!

  18 éves lányomnak másfél évig volt felragasztott, önligírozó fogszabályzó készüléke. Miután foghúzást nem szerettünk volna, az alsó fogsora a fogszabályzás után egy kissé előredőlt, ez a készülék eltávolítása után rendeződött, de emiatt ismét torlódtak egy kicsit a fogak. Ezt a problémát láthatatlan fogszabályzóval szeretnénk korrigálni. A kezelőorvosa szerint a tökéletes eredmény eléréséhez szükség lenne trimmelésre. Ha jól értettem ez azt jelenti, hogy elvesznek/lecsiszolnak egy kicsit a fogakból, ez nem okoz gondot később?
  Köszönöm a választ!
  Üdvözlettel
  Andrea

  #32476 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Andrea
  Azt alap probléma az, hogy orvosi javalllat ellenére a foghúzást elutasították, szakorvosuk a pontos mérési eredményekre támaszkodva, a szabályos fogiv kialakításának figyelembe vételével javasolta ezen beavatkozást, mely gyakori opció a fogszabályozó kezelések során.
  Fogszabályozás esetén komplex kezelési terv szükséges, látatlan nem dönthető el, hogy a fogakból történő “trimmelés” megoldást nyújt e, hisz ez csak egy szempont. Javasolnám konzultaljanak mégegyszer kezelőorvosukkal, aki mind a mérési adatokat és a diagnosztikai felvételt is látja, ismeri a szájüregi paramétereket is.. Nézzék meg önök is, kérdezzenek bátran, és gondolják végig újra a lehetőségeket.
  Üdvözlettel

  #32477 Reply
  Andrea
  Vendég

  Kedves Fresh24Dental!

  Elnézést, nem fogalmaztam egyértelműen. Nem utasítottuk el a foghúzást, mert a fogorvos azt mondta, hogy enélkül is megoldható. Azt viszont nem közölte előre, hogy ezért az alsó fogsor előre fog dőlni. Ezek után váltottunk fogorvost, aki szerint sem szükséges mindenképpen a foghúzás (persze ennek örültünk), és szerinte az első fogorvosnak nem kellett volna ennyire kivinnie az ívet, de ha most másodszor a láthatatlan fogszabályzás mellett döntünk, akkor érdemes lenne, a szebb eredmény elérése érdekében néhány fogat trimmelni. A kérdésem tulajdonképpen erre vonatkozik, hogy a trimmelés nem teszi-e tönkre a fogat, nem szuvasodik-e majd könnyebben…
  Köszönöm a választ!
  Andrea

  #32482 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Andrea
  Ez a művelet behatárolt, nagyon minimális korrekcióra ad lehetőséget, és ennek eredményessége függ a fogzománc vastagságától is. Nyilván, kezelőorvosuk erre lát reális esélyt, ezért javasolja.
  Látatlan nagyon nehéz megítélni a helyzetet. Viszont minden nemű beavatkozás, mely a fogat érinti, befolyással van annak épségére, és egészségére, tehát van rá esély, hogy a fog hamarabb válik problémássá
  Üdvözlettel

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: fogszabályzás trimmeléssel
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft