fogszabályzás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #18158 Reply
  Kiss Anita
  Vendég

  Tisztelt Fogorvos Úr/Hölgy,

  a kislányom 9 éves egyelőre vegyesen vannak tej és marandó fogai, a fogai kicsit előre állnak, a felső fogsorára szeretnénk fogszabályzót. Az egyik fogorvos kivehető készüléket ajánlott Savariás EFT class II típusút. Tudna tanácsot adni, hogy ez a fogszabályzó az életkorának megfelelő-e, elég hatékony-e hogy helyreigazítsa a fogait? Úgy hallottam hogy maga a fogszabályzó nem állítható. Ez nem jelenti azt hogy idővel majd amikor a fogai részben már a helyükre tolódtak, akkor nem lesz rá jó a fogszabályzó? Le tudná írni hogy milyen elven működnek ezek a készülékek, mennyi ideig használhatóak?

  Köszönettel: Kiss Anita

  #18190 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Anita!
  Ezek a tipusú készülékek a fogak és az azokat tartó csontok fejlődését befolyásolják. Mindig a meglevő rendellenesség alapján tervezi meg a kezelőorvos a terápiát, hogy hogyan állítsa be a készüléket és alkalmanként mit kell, kell-e állítani rajta. Ebben az életkorban gyakran adunk ilyen készüléket, de minden kezelés egyedi.
  Ezeket a kérdéseket feltétlenül kérdezze meg a kezelőorvostól is, akire bízza a kezelést. Kell tudnia a páciensnek, mi miért lett tervezve, csak úgy lehet együttműködniük a családnak az orvossal.
  Üdvözlettel: VDent

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: fogszabályzás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft