Fogszabályozás

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #11530 Reply

  Tisztelt Doktor Úr!

  Kisfiam 7 és fél éves. Kiestek a bal és jobb felső 1 és 2 fogai. Kinőtt a bal és jobb felső 1. Viszont a ketteseknek nincs helyük, mert közvetlenül az egyesek mellett vannak a tej szemfogak. Milyen lehetőség van ilyenkor? A tejfogai nagyon aprók voltak, az új fogai viszont nagyok, így a kettő teljesen elfoglalta a 4 fog helyét. Milyen árkategóriában mozognak a fogszabályozó árak a részére. Esetleg ki kell húzni a szemfogait? Meddig érdemes várni?

  Köszönettel

  #11532 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Marianna!
  A fogszabis doktornőnk holnap délután lesz a rendelőben. Megmutatjuk neki az Ön kérdéseit a kisfiával kapcsolatban és pontos választ adunk. köszönjük a türelmét.
  Vdent

  #11560 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Marianna!

  Az elmondottak alapján kisfiának helyhiánya lehet a felső fogsorában. Ennek mértékétől és az állcsontok alakjától is függ a neki megfelelő fogszabályozó készülék. Általában több apró kezelendő eltérés is előfordul egyszerre egy gyereknél, ezért érdemes mindet felmérni és megtervezni a kezelést komplexen. Nagyon ritkán húzzuk ki ilyen kis korban a tejszemfogat, mert a neki megfelelő maradó fog csak 10-13 év körül nő ki, addigra így az ő helye szűkülne be.
  Mindenképpen ajánlott a személyes konzultáció, melyet nálunk térítésmentesen igénybe vehet. Ilyenkor nem feltétlenül kezdünk el kezelést, hanem akár egy-két évig is csak kontrolláljuk és megvárjuk az ideális életkort a kezdéshez. Természetesen ez is egyéni, nincs rá általános érvényű kor. Konzultációs időpontot email-en, vagy telefonon egyeztethet hozzám a recepción keresztül (péntekenként rendelek, 15-től 21 óráig). Üdvözlettel: dr. Nagy Gabriella

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: Fogszabályozás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft