Fogszabályozás után mozgó fogak

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #29229 Reply
  P. Zsuzsanna
  Vendég

  Jó napot!

  Én egy olyan kérdéssel fordulok önökhöz, amire nem tálaltam sehol máshol sem választ. Nekem volt fogszabályozóm több mint 2 évig, és előtte is volt egy szintén 2 évig. Az első fogszabályozásom nem volt túl sikeres, ezért döntöttem a második mellett. Viszont mostmár ez is lekerült, és hordom a retenciós sínt amit kaptam, napi 12 órát. Nincs felragasztva állandó fém rögzítő. A problémám az, hogy az első két metszőfogam hallgatóan mozog, és érzem is éves közben. Nagyon félek, hogy ki fog lazulni, és kiesik. Jelenleg 20 éves vagyok, szóval elvileg nem a korommal van a probléma, én arra gyanakszom, hogy a retenciós sín holtjátéka miatt van ez, mert nem illeszkedik pontosan a fogaimra. Mit javasolnak? Amint rendel a fogorvosom felkeresem ezzel a problémával kapcsolatban, de szeretnék több véleményt meghallgatni.

  #29240 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Zsuzsanna
  Kérdését tovabbitottuk szakorvosunk felé, aki hamarosan válaszol kérdésére
  Üdvözlettel

  #29246 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Zsuzsanna
  Véleményem szerint okvetlen szükség lenne egy panoráma röntgen felvételre, hogy vizsgálhassuk a foggyökér állapotát, (hiszen előfordulhat annak felszívódását is) valamint a kezelés eredményességét. A mélyhűtött sín is felül vizsgálandó, fel éven túli hasznalata nem javallott, szükségessége esetén új sín készitése szükséges. Ilyen esetekben jobb lehet a réten idő lemez, mely korrigálható, aktiválható és szükség esetén javítható.
  Pontos diagnózis és kezelési terv készítéséhez diagnosztikai felvétel szükséges, javallat a továbbiakra tekintettel eztán adható
  Üdvözlettel

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: Fogszabályozás után mozgó fogak
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft