Fogszabályozás-foghúzás

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 28
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #22238 Reply
  Raufné Kuti Bea
  Vendég

  Üdvözlöm!

  14 éves lányommal fogszabályozás előtt állunk.Az orvossal történt megbeszélésen felmerült,hogy a fogszabályozó felhelyezése előtt a két felső négyes fogat ki kéne húzni.Tegnap voltunk a mintavételen és azt mondta a doktornő,hogy ő mégsem húzná ki a fogát,nem olyan nagy az eltérés,valószínű,hogy anélkül is be tudja szabályozni a fogait.Kérdésem az lenne,hogy ön szerint ha nem húzunk ki fogakat,akkor később nem csúsznak-e vissza a fogai az eredeti állapotba?Bölcsességfogai sem bújtak ki,mi lesz,ha esetleg a bölcsességfogak elindulnak?
  Válaszát előre is köszönöm!

  #22244 Reply
  Sanoral Klinika
  Felhasználó

  Kedves Bea!

  A helyhiány mértéke, ha nem egyértelmű, akkor érdemes először a foghúzás nélkül elkezdeni, majd ha mégis szükséges, akkor húzni kezelés alatt. Ha a doktor úgy látta, hogy nem kell, akkor valószínű utána sem kell ettől félni. Azonban a bölcsességfogakat legkésőbb a kezelés befejezése idején el kell távolítani, hogy ne okozzon ún. harmadlagos eltérést. Mert ha végül húzás lesz, és ennek ellenére torlódást okoz a bölcsességfog, akkor az már nem korrigálható.

  Üdvözlettel Sanoral Klinika

  #22528 Reply
  Boglárka
  Vendég

  Üdvözlöm!

  Egy nagyon bonyolult, összetett problémám van.
  Gyermekkoromban édesanyám a körzeti fogorvos javaslatára, elvitt fogszabályozó szakorvoshoz, aki mondhatni lebeszélte őt a kényes (4 fog kihúzásával járó), bizonytalan végeredménnyel kecsegtető probléma megoldásáról, mondván, nagy valószínűséggel, sajnos vissza fognak rendeződni a fogaim.
  Azóta élek nyitott és- oldalsó keresztharapással.
  Természetesen, azt nem vetítette előre, hogy a rossz terhelés eredményeként inkább előbb, mint utóbeb elveszítem a fogaimat.
  25 éves vagyok, esztétikailag nagyon zavar a probléma, de időközben elveszítettem a bal alsó 6-os, bal alsó 7-es és a jobb alsó 6-os fogamat. Sok tömött foggal rendelkezem és van egy csapos felépítésem, a bal alsó 5-ös(ami ki tudja, meddig tart).
  Ahogy olvasgattam, utánajártam a problémának, a maradandó megoldás leginkább a szabályozás+korrekciós műtét volna.
  De ilyen foghiányokkal, problémákkal is megoldható ez?
  Megvallom, a műtét nagyon megrémiszt.
  De ha más megoldás nincs, azt is bevállalnám. A közeljövőben tervezem fogszabályozó szakorvos felkeresését, de nem hagy nyugodni a gondolat. Vajon lehet megoldást találni a gondomra?
  Előre is köszönöm!
  Üdvözlettel,
  Boglárka

  #22530 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Boglárka,
  Véleményem szerint van megoldás a problémájára. Többféle is lehet. Mindenképp szakorvosi konzultáció az első lépés, a fogszabályozó fogorvos elmondja Önnek a lehetőségeket, hogy előtte van e szükség fogorvosi kezelésre, akár egy tömés elkészítésére, akár egyéb fogászati beavatkozásra, mielőtt a készülék felhelyezhető lenne, hogyan lehet helyrehozni a harapását. Megmondja van e szükség műtétre, vagy megoldható e a probléma műtéti beavatkozás nélkül.
  Hajrá Boglárka, járjon utána a lehetőségeinek, adott eseten keressen fel több szakorvost. Rengeteg új lehetőség van már a fogszabályozás területén is, mellyel szó szerint hihetetlen eredmények érhetők el.
  Kiváncsi vagyok a fejleményekre…

  #22531 Reply
  Boglárka
  Vendég

  Nagyon szépen köszönöm megnyugtató válaszát.
  Jelentkezem, miután felkerestem a fogszabályozó fogorvost.
  Köszönöm még egyszer!

  #22532 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kíváncsian várom a fejleményeket 🙂

  #27361 Reply
  Ágnes
  Vendég

  Üdvözlöm!
  Kérdésem az lenne,hogy 12 éves lányom rögzített fogszabályzóra szorul alsó felső fogsornál és a fogszabályzós doktornő a mintavétel után számolás alapján arra jutott,hogy a bal alsó 1es fogat kell kihúzni.
  4-ről már hallottam…nincs is ezzel gond..de az 1est kihúzni…létezik ilyen.
  Köszönöm előre is válaszát.
  Minden jót.

  #27376 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ágnes
  Szokatlan eset, látatlanban viszont nem tudjuk megítélni az esetet.
  Üdvözlettel

  #40932 Reply
  Peti
  Vendég

  Üdvözlöm.

  31 éves vagyok és rávettem magam a fogszabályozásra. Ismerős ajánlására elmentem egy szakorvoshoz, aki a panoráma röntgen után azt mondta, hogy húzzuk ki az 14,24 és 34 fogakat. Az egyik felsőt kihúzták, sajnos beletört és műteni kellett. De hatalmas a rés a két fog között és félek tovább csinálni a foghúzásokat. Az 14 és 24 eltávolítása után lehet még normalis mosolyom? Össze lehet még hozni a többivel? Vagy keressek fel másik orvost? Alul pedig csak egyet kell húzni mert asszimetrikus. Ilyet is szoktak csinálni? Eddig úgy tudtam ha húzni kell akkor 4 et kell. Nem fog nagyon beesni az arcom ha kitölti a kihúzott fogak helyét?

  #40985 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Peti
  Kérdésére válaszolni státuszának ismerete nélkül nagyon nehéz. A leírtak alapján a szakorvos a megfelel protokoll szerint jár el, az így kialakult rést pedig a fogszabályozó kezelések során zárják. Ezek alapján úgy gondolom aggodalomra oka nincs, konzultáljon kezelőorvosával.
  Üdvözlettel

  #40987 Reply
  Peti
  Vendég

  Üdv,

  még az előző hozzászóló vagyok, köszönöm a válaszát. Egy – másfél évet igértek a kezelés hosszának. Miután megállapította, hogy 3 fogat ki kell húzni, utána is rákérdeztem, akkor szintén ezt a választ kaptam. Ez valóban reális? 3 fog kihúzása nem növeli meg a kezelési időt? Sokkal többet kell mozogni a fogaknak, így azt gondolnám ez sokkal több idő lesz. Sok embert megkérdeztem és mindenki mást mond :). Van akinek több mint 2 év volt, van akinek fél év.

  #41075 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Peti
  A kezelési intervalluma átlag időtartammal határozható meg. A szabályozás közben válik valóban reálissá az intervallum mértéke, melynek konkrét meghatározásához több szempont figyelembevétele szükséges, melyek közül néhány csak a kezelések alatt válik láthatóvá.
  Üdvözlettel

  #41093 Reply
  Beáta
  Vendég

  Üdvözlöm!
  Gyermekem tb támogatott fogszabályzó kezelést vett igénybe már majdnem 4 éven keresztül. Most már mi ragaszkodtunk nagyon-ennyi idő elteltével- a fogszabályzó levételére. Közben betöltötte a 18. életévét de még nappali tagozatos gimnáziumba jár(mivel késett 1 évet). Azt szeretném megkérdezni, hogy a retenciós készüléket tb támogatással igénybe tudjuk-e venni?
  Előre is köszönöm válaszát

  #41118 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Beáta
  Mivel cégünk magánrendelő, így nem vagyunk tisztában a Társadalombiztosító nyújtotta lehetőségekkel. Javaslom kérdését a kezelést végző szakorvosnak tegye fel, aki szerződése lévén, abszolút tisztában van a lehetőségekkel.
  Üdvözlettel

  #41937 Reply
  Andrea
  Vendég

  Üdvözlöm,

  a minap került fel mindkét ívre a fogszabályozó készülékem, az egyik felső hatosom hiányzik azonban még húzni kell majd a 3 db négyes fogamat. Amit viszont nem annyira értek, hogy erre miért csak március-április környékén fog sor kerülni? Azt hittem ez úgy működik, hogy először a húzások történnek meg utána a fogszabályozás. Tudna erre nekem válaszolni, hogy miért ez ennek a menete?

  Előre is köszönöm!

  Andrea

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 28
Hozzászólás: Fogszabályozás-foghúzás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft