fogszabályozás-fogfájás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23706 Reply
  Leitner Klára
  Vendég

  Kedves Doktornő/Doktor Úr!
  3 illetve 2,5 éve van felső és alsó fogszabályozóm (damon), remélhetőleg 8-9 hónap múlva lekerülnek. Eddig nem volt túl sok fájdalmam ezzel kapcsolatban, csak időszakosan érzékenység itt-ott.
  Kb. fél éve többször a bal, ritkábban a jobb felső hátsó kb. 6-os fogaknál, mélyen a gyökér körül pillanatokig tartó nagyon tompa enyhe fájdalmat érzek. Nem tudok gyakoriságot meghatározni; van, hogy naponta többször felfigyelek rá, van, hogy napokig nem veszem észre, hogy lenne ez az érzet. Speciális fogkrém használatánál én pici javulást véltem felfedezni. Külön hidegre, vagy melegre, illetve ráharapásra ritkán fájtak ezek a fogak.
  Mindegyik fog tömött, de az orvosom nem lát kívülről semmit, valamint azt mondja, ha másodlagos szuvasodás lenne, már tovább romlott volna a helyzet. Sajnos a foxi miatt a röntgen nem segít.
  Nagyon féltem a fogaimat, ezért nem szeretném, ha közben elromolnának, mert azt gondoljuk, hogy a fogszabályozó miatt van a fájdalom. De persze feleslegesen sem szeretném kifúratni.
  Szeretném ezzel kapcsolatban a véleményét megkérdezni.
  Köszönettel: Leitner Klára

  #23710 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Klára,
  Ha a 6-ős fogom gyűrű van, akkor még nagyon jó szájhigiéne esetén is kialakul egy kis gyulladás a fogágyban. A tompa, bizonytalan , nem túl erős fájdalom gyakori hosszabb kezelésnél a gyűrűzött fogaknál.
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: fogszabályozás-fogfájás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft