fogszabályozás

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #26791 Reply
  Farkas Tibor
  Vendég

  Tisztelt Fogorvos!
  Gyermekem 15 és fél éves. kb 3 éve fogorvos javasolta a fogszabályozást.
  akkor kivehető fogszabályozó készüléket javasolt a fogorvos és használta
  a gyermek, de sajnos örökké öklendezett és hányingere volt ezért 1-2 hónap után
  a fogszabályozó készülék használata elmaradt.
  Az idén májusban a fogorvos javasolta .hogy külső állandó fogszabályozóra lesz szükség,
  amit a sok előjegyzés miatt csak kb 20-24 hónap múlva tud elkezdeni.
  én túlzónak tartom a várakozási időt ,ugyanakkor valahol olvastam, hogy az OEP támogatás külső állandó fogszabályozóra a gyermek 18 éves koráig jogosult 80 %-os térítéssel a munkadíjra ill. magára a készülékre.

  Érdeklődöm, hogy az OEP támogatás magánpraxis igénybe vétele esetén is alkalmazható-e, tekintettel arra ,hogy a hosszú várakozás ideje alatt a fogsor tovább romlik ill ha tartják
  a 20-24 hónapos várakozást akkor a gyermek már 18 éves lesz.Válaszát előre is köszönöm!

  Tisztelettel: Farkas Tibor

  #26800 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Tibor,
  OEP támogatás csak OEP szerződött partnereknél vehető igénybe, javarészt a körzeti fogszabályozó rendelésen. Magánpraxis nem szerződött partner, így ezekben a rendelőkben a TB támogatás igénybevételére nincs lehetőség.
  Üdvözlettel:

  #26815 Reply
  Kovács Elemér
  Vendég

  Tisztelt Doktor Nő/ Úr!
  17 éves vagyok, már kivehető fogszabályzóm volt, de most az alsó középső fogak csírahiánya miatt állandó fogszabályzót javasolnak. Sajnos van két, „csupán”esztétikailag nem megfelelő fogam, de a harapásom a kivehető készüleknek köszönhetően tökéletes. Szóval az igazi oka ennek a fogszabályozásnak az lenne, hogy a két tejfog helye túl nagy egy fognak, kettőnek pedig kicsi, így az egyik orvos véleménye szerint egy” kicsit” kellene összehúzatni az alsó fogsort,amivel szinkronban lenne a felső fogsor. Arra a helyre pedig be kellene ültetni immáron egy fogat. Egy másik orvos szerint össze lehetne húzatni teljesen.
  Tanácstalan vagyok, mert én jobban preferálnám azt, hogy az én fogaim legyenek a számban, de nem szeretném, ha rosszabb lenne, mint volt.
  Szeretném kikérni a véleményét, lehetséges -e teljesen összehúzatni az alsó fogsoromat (esetleg bölcsességfogak előrébb jönnének, feltéve ha ez lehetséges). Tudom, hogy így látatlanban nehéz, de nagyon várom válaszát!

  #26820 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Eszter,
  A fogászatban nagyon sok minden lehetséges, viszont valóban személyes konzultációt javasolnék Önnek. Látnunk kellene a jelenlegi állapotot. Ezt követően akár le is tudjuk modellezni, hogy egyik-másik lehetőség milyen esztétikai változásokat eredményez. Mivel nem tudom mely fogai hiányoznak és hol kellene a korrekciót elvégezni, így konkrét választ, kérdésére adni nem tudok. Mindig fontos mérlegelni, hogy az esztétikai törekvés hol nem megy a funkcionalitás rovására.
  Üdvözlettel:

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: fogszabályozás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft