Fogszabályozás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #15945 Reply
  Fehérvári Dóra
  Vendég

  Az lenne a kérdésem, hogy hány alkalommal érdemes szabályoztatni a fogakat? Eddig összesen 2 alkalommal volt rögzített fogszabályozó készülékem, egyszer 17 éves koromban, majd 28 évesen, melyet 5 évvel ezelőtt vettek le. Mindkét alkalommal több mint egy évig viseltem a készülékeket. Sajnos a legutóbbi levétel után ismételten visszatorlódtak a fogaim ( bár nem olyan mértékben, mint 17 évesen) hiába hordtam a retenciós készüléket az orvos által meghatározottak szerint. Érdemes e újabb készüléket ezek után felrakatni, vagy ilyen esetekben ( enyhébb torlódás ) szóba jöhet e a kerámia vagy az indirekt héj? Ezen túlmenően az egyik frontfogam ( korábban gyökérkezelt, belülről kifehérített ) ismét visszaszürkült.Mit javasol? Válaszát előre is köszönöm !

  #15961 Reply

  Kedves Fehérvári Dóra!

  Érdemes lenne a végére járni, hogy mi is okozhatja a visszarendeződést! Elképzelhető, hogy a bölcsességfogak jelenléte nem kedvez a fogszabályozás során elért eredménynek!
  Az, hogy hányszor kerül alkalmazásra rögzített fogszabályozó készülék, azt a fogak parodontológiai (fogágy) státusza határozza meg!
  A szürkült frontfogat hosszútávon eredményesen fémmentes, esztétikus koronával lehet ellátni!

  Üdvözlettel
  Uniklinik Zuglói Fogászati Központ

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogszabályozás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft