fogszabalyozas 27eves korban

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #12053 Reply

  En gyerekkorom ota vagyom fogszabalyzora most 27eves vagyok. Angliaban elek mar 4eve, igy most ez indokbol kifolyolag sem tudtam meg fogszabalyzot felrakatni ,illetve mert idekint tul koltseges lenne.(azt hallottam) A masik promlemam hogy a magyarorszagi fogorvosdoktornom azt mondta, aki nem foglalkozik fogszabalyozassal hogy mind a negy bolcsessegfogam ki kellene muttetni ahhoz hogy a keszulek felkeruljon. ilyen muteteknek elvileg 6het a gyogyulasa es en ennyi idot nem tudtam Magyarorszagon tartozkodni. jelenleg a bal oldali , also fogsorom bolcsessegfogaval kinlodok, mert novekszik mar egy ideje. kicsit mar latszik a teteje hogy kezd kibujni, de nagyon kenyelmetlen, nem odavalo, erzem. A kerdesem az lenne hogy ha mind a negy bolcsesseg fogam kimuttetem az mennyi idot vesz igenybe? A negybol ez az 1fogam kezd noni, amirol irtam, a tobbi meg nem latszik es nem is fajt. A fogszabalyzo egy ilyen mutet utan mikor kerul fel mennyit kell ra varni? Bolcsesseg fog kimuttetese nelkul fel lehet rakatni? es ha lekerul a fogszabalyzo es elkezd noni a tobbi bolcsesseg fog, ujra eloretorlodik a fogsorom hogy kitudjanak bujni? ha felrakatom a fogszabalyzot azt milyen idokozonkent kell huzatni? ha ezt otthon felrakatom kulfoldon huzzak nekem vagy nem foglalkoznak a masik munkajaval? A legolcsobb , rogzitett fogszabalyzo mindket fogsorra mennyibe kerul? es mennyi ido alatt korrigalodik? kuldok tobb kepet a fogamrol! Elore is koszonom segitseget!

  #12064 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Jánosfalvi Zsanett!
  A bölcsességfog kihúzás,műtése után a 6 hét gyógyulás ideje alatt nem kell Magyarországon maradnia. Kb 1-1,5 hetet érdemes ráhagyni, hátha kell varratszedés.
  Ha mind a 4 db bölcsességfogat ki kell műteni, az minimum 2 alkalom, mert egyszerre esetleg lehet 1 oldalról alul és felül.
  Ha az a diagnosis, hogy ki kell őket műteni, akkor fogszabályozás előtt kell, ahogy meggyógyult mindegyik helyre lehet ragasztani a fogszabályozót.
  A kezelés alatt ideálisan 4-6 havonta van kontroll. Ha ritkábban tud jönni, tovább tart a kezelés.
  Nem szeretik a a fogszabályozó szakorvosok más kezelését átvenni, az egészet egy helyen érdemes csináltatni.
  A fogszabályozó készülék (alsó és felső) 360.000 Ft-ba kerül plusz a kontrollok 5.000 Ft-ba.
  A kezelés idejét nem lehet ennyi adat alapján megmondani, személyes kontroll kell, röntgen, tanulmányi minta.

  Üdvözlettel
  dr. Nagy Gabriella
  Villányi Dent Fogászati Központ

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: fogszabalyozas 27eves korban
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft