Fogszabalyozas

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23200 Reply
  Nagy Vivien
  Vendég

  Tisztelt Doktornő/Doktor úr!

  20 éves lány vagyok, és azzal a kérséssel fordulok Önhöz, hogy ket hónappal ezelőtt megröntgenezték a fogsoromat, es az also bölcsesség fogaim ,,nem jó irányban nőnek” , de az ínyből még nem törtek át, illetve ,,nincs is hely” számukra a fogsorban. Azt tanacsoltak, hogy amig nem kezd el fajni es elotorni , addig nem kell ki műteni, azonban ezalatt a ket honap alatt az also jobb 7es nagyörlő fogam elkezdett kimozdulni oldalra, es most ott tart a fogam hogy a 7es belso csúcsai az elotte levo hatos kulcso csucsainal jar mar, nyitott szajnal feltunoen latszik hogy a masik oldaon levo hatso nagyorlo foghoz kepest oldalt van, es felek hogy elkezd az ajkaim iranyaba is ,,vandorolni”. ( a bolcsesseg fogam egyaltalan nem faj, es nem erzek semmit ott) ( ezen az oldalon az elso kisorlo fogam gyokerkezelt)
  Erdemes ezzel a problemaval fogorvoshoz fordulnom, esetleg fogszabalyzason gondolkodnom? (Ha igen az milyen koltseggekkel jarhat ? )
  Válaszát előre is köszönöm!

  #23208 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Vivien,
  kezelését a bölcsesség fogak eltávolításával kezdeném. Lehet, hogy még nem érez fájdalmat, de talán célszerűbb meg sem várni azt. Amennyiben torlódást tapasztal, és a kiváltó ok a bölcsességfog, akkor annak eltávolításával ez a folyamat megszűnik, rendeződhet. Amennyiben a probléma a feszülés megszűnésével sem oldódik meg, akkor lehet szabályoztatni. De addig ezt megtenni felesleges.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogszabalyozas
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft