Fogszabályozás

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #21592 Reply
  Andrea
  Vendég

  Jó napot!
  Hamarosan fogszabalyozom lesz de a felső fogsoromban az 5-ös fogamat húzni kell
  A kérdésem az lenne hogy a fogszabalyozo segitsegevel a 6os fogamat az 5ös helyere lehetne „tolni vagy huzni” es igy elkerulni a fogpotlast?
  Koszonom szepen..

  #21594 Reply
  Andrea
  Vendég

  Nem a fogszabalyzas miatt kell huzni az 5os fogamat hanem mert genny zacsko alakult ki korulotte es nem lehet megmenteni

  #21598 Reply
  Sanoral Klinika
  Felhasználó

  Kedves Andrea!

  Még a fogszabályzás előtt pontosan meg kell győződni arról, hogy a féloldali foghiány nem okoz-e majd középvonali eltolódást. Ugyanis nem a 6os fogat tudják ilyenkor előre hozni hanem a többit hátra. Egy 3 gyökerű nagy rágófog nem mozdul könnyen. Ha feltehetően okoz, akkor mérlegelnikell a másik oldalon lévő 4es húzását, vagy az eltávolított fog implantátummal való pótlását.

  Üdvözlettel Sanoral Klinika

  #21616 Reply
  Zsuzsi
  Vendég

  Tisztelt Szakember! 7 éves kislányom fogai elég kócosak, ahogy viccesen szoktuk neki mondani. A kérdésemre, h mikor vigyük el fogszabályzásra, eddig azt a választ kaptam a gyerekfogászaton minden alkalommal, h ráérünk vele, várjuk meg míg minden tejfog kiesik és már csak maradandó fogai lesznek. Valóban várjunk? Nem lesz annál nehezebb helyreigazítani a csilicsálé fogakat? A beszédben is zavarja. Köszönöm a válaszukat!

  #21622 Reply
  Sanoral Klinika
  Felhasználó

  Kedves Zsuzsi!

  A legjobbkor ír, és nagyon jól ráérzett a problémára. Igen, most 7-8 évesen kell elvinni fogszabályzó szakorvoshoz, mert most még kivehető fogszabályzóval helyet lehet teremteni a fogaknak azáltal, hogy kihasználjuk, hogy a csont még növekedésben van. Ha megvárja a 12 éves kort, nagy valószínűséggel maradó fogat kellene majd eltávolítani, hogy legyen elég hely.

  Szeretettel várjuk!
  Üdvözlettel Sanoral Klinika

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
Hozzászólás: Fogszabályozás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft