Fogromlás 1,5 èvesen

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #29069 Reply
  Nikoletta Sipos
  Vendég

  Jó napot kívánok!
  Van egy olyan problèmám lányom 1.5 èves ès elkezdtek nagy rohamban romlani a fogai. A felső 4. Azt tanácsolták, hogy mossuk jobban a fogait, de ha így van vèrzik az ínye ami úgyszintèn nem túl jó.
  Mit tudnèk tenni, hogy megakadályozzam a további romlást, esetleg a tejfogak elvesztèsèt?
  Köszönöm válaszát!

  #29070 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Nikoletta!
  A kisgyermekkorban kialakuló, ún. gyorsan terjedő fogszuvasodás hátterében általában a cumisüveg használat és a túlzott mértékű cukorfogyasztás áll (pl. cumisüvegből kínált cukrozott tea, kakaó, gyümölcslé, édességek, stb.).
  Ilyen esetben egy baktériumfaj és egy gombafaj együttesen okozza a rohamos mértékű fogromlást. Ha már kialakult a probléma, nagyon nehéz gátat szabni az így kialakuló fogszuvasodásnak, amit tehetnek az a mindennapos fogtisztítás (mindenképp puha sörtéjű fogkefével és fluoridot is tartalmazó gyermekfogkrémmel, óvatos, körkörös mozdulatokkal) és a táplálkozási szokások felülvizsgálata (cukros ételek, italok kerülése).
  A fogorvosi konzultáció segíthet a megfelelő fogápolási szokások kialakításában és a gyermek maradófogainak megóvásában, emelett a gyermek idejében hozzászokik a fogorvosi székhez, így a későbbiekben, ha valamilyen beavatkozásra lesz szükség, nem lesz számára idegen a környezet.
  Üdvözlettel:

  #29078 Reply
  Nikoletta Sipos
  Vendég

  Vizzel higított almalevet szokott kapni , de nem napi szinten ès a cukros dolgokat is kerüljük amennyire lehet. Viszont mèg anyatejes. Ez számíthat valamit? Esetleg ebben a korban tudnának nekem ajánlani ecsetelőt?
  Előre is köszönöm válaszukat

  #29081 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Nikoletta!
  A higított almalé nem feltétlenül jó alternatíva, az ugyanis még ha 100%-os is, természetes módon gyümölcscukrot tartalmaz, ráadásul savas kémhatású, ami meggyengíti a fogzománcot. Az anyatej nem bántja a tejfogakat.
  Mindenképp javasolnánk az esti fogmosás mindennapos bevezetését puha sörtéjű fogkefével és az életkornak megfelelő, fluoridos fogkrémmel.
  Érdemes lenne személyesen is konzultálnia egy fogorvossal, a fluoridos ecsetelés fogorvosi szolgáltatás – a lakosság számára nem hozzáférhetők az ilyen ecsetelők, hiszen azok kizárólag indokolt esetben, szakmai felügyelet mellett ajánlhatók.
  Jobbulást kívánunk! 🙂

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Fogromlás 1,5 èvesen
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft