fogpótlás-korona

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #33509 Reply
  Rita
  Vendég

  Tisztelt Doktor úr!

  Ma a beültetett implantátumomra felrakták a korona felépítményt (ami cserélhető), de nem vagyok elégedett vele, mert szemmel láthatólag nem illik az ívbe, kisebb mint a többi fog magassága, olyan 3-4 mm-rel. A rendelőben nem volt alkalmam rendesen megnézni, már csak otthon tudtam alaposan szemrevételezni. Mi ilyenkor a teendő? Mi van ha a fogászaton nem akarnak foglalkozni a problémával?

  #33519 Reply
  Fehér Kitti Léna
  Vendég

  Kedves Doktor úr!

  A bal felső 4-es fogamon fémcsapos porcelán korona volt, amit utáltam, mert idővel nagyon mattá és művivé vált. Egy baleset miatt, nemrég ki kellett húzatnom az íny alá szakadt bal felső 5-ös fogamat is, így a 6-os csiszolásával egy 3-as hidat fogok kapni (implantológus nem ajánlotta a pici foghely miatt a beültetéses fogpótlást). A kérdésem az lenne, hogy a már meglévő fémcsapra (4-es fog) felrakatható-e átalakítás nélkül cirkónium korona porcelán helyett, vagyis gondolkodhatok-e cirkónium hídon, vagy erre már eleve csak porcelán leplezésű korona illeszthető vissza- és akkor marad a porcelán híd?!

  Megtisztelő válaszát köszönöm!

  További kellemes napot!

  Üdvözlettel: Léna

  #33525 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Rita
  Okvetlen jelezze problémáját, és kérje annak orvoslását, melyet orvosának kezelnie kell.
  Üdvözlettel

  #33526 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Léna
  Az új híd készítésének feltétele a csonkok kezelése, amennyiben cirkónium hidat szeretne, a csap cseréje is szükségessé válik. Javaslom ezt egyeztesse kezelőorvosával.
  Üdvözlettel:

  #33531 Reply
  Erika
  Vendég

  Szeretném megkérdezni,hogy a meglévő felső teljes porcelán hidat,ami kb 20 éves lehetne-e cirkónium hídra lecserélni? Az ok az lenne ,hogy csúnyák a fogszélek és felhúzódott az íny.Köszönöm a választ. Üdvözletem.

  #33532 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Erika
  Ennek elviekben akadálya nincsen. Viszont nagyon fontos ismerni a csonkok és a foggyökerek állapotát, melyhez diagnosztikai és szájüregi vizsgálat, valamint a jelenlegi híd eltávolítása szükséges.
  Üdvözlettel:

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: fogpótlás-korona
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft