fogpótlás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #22898 Reply
  Kovács Jánosné
  Vendég

  Érdeklődnék mi a véleményük! Foghúzással egy idejűleg célszerű implantátumot behelyezni, vagy megvárjuk a gyógyulást!?műanyag, vagy porcelán koronát célszerű választani? Végül a kivehető vagy a fix fogsor a jobb hossszútávon?válaszukat köszönöm!

  #22907 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Kovács Jánosné,
  Általánosságban tudok válaszolni, hiszen, személyre szabott válaszadáshoz, jó lenne legalább egy röntgen felvételt látni.
  Gyakori a fogászatban az úgynevezett azonnali implantátás, mely a foghúzást követően történik.
  Ez akkor valósítható meg, ha nincs gyulladás, és egyéb a beavatkozás eredményességét befolyásoló tényező. Jobban, és gyorsabban regenerálódik ilyenkor a csontszövet. Ha megvárjuk a húzást követő gyógyulást, az minimum 6-8 hetet vesz igénybe, és egy újabb terhelést jelent. A teljes csontosodás ennél hosszabb folyamat. Véleményem szerint jobb az azonnali implantálás, amennyiben ezt a körülmények lehetővé teszik.
  És a korona…, fémkerámia, vagy cirkónium koronát készítenek implantátumra. Mindkettőnél nagyon magas esztétikai hatást lehet elérni. Itt általában a költségeket mérlegeli a páciens, illetve azt, hogy front vagy moláris régióba kerülnek az implantátumok. Front régióba mi is szívesebben ajánljuk a cirkon koronákat. Kénylemi funkcióit figyelembe véve, véleményem szerint a fix fogsor a jobb megoldás.
  Persze nagyon kell figyelni a higénére, és a száj megfelelő ápolására.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: fogpótlás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft