fogpótlás

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #21792 Reply
  Tünde
  Vendég

  Kedves Doktor Úr/Nő!

  Köszönöm a 12. 08-án írt levelemre a válaszát. Továbbra is tanácstalan vagyok. Nem tudom eldönteni milyen fogsort csináltassak újra. Ugye van középen 4 korona és erre tettek egy elhorganyzott fémlemezes fogpótlást. Ön azt írta, hogy hosszútávon a fogak kiesnek. Szeretném megkérdezni, hogy a hosszú táv kb. hány évet jelent ebben az esetben. Szerintem implantátum nem jöhet szóba, mert az alsó fogaimat a 4 kivételével 16 évvel ezelőtt kihúzták. Akkor kapcsos fogpótlást kaptam, a kapcsok valóban látszottak elöl, időközben az egyik le is tört. Ez valóban esztétikailag zavaró volt számomra, de legalább nem volt probléma vele. Ezt cserélték le most erre az elhorganyzott megoldásra. (Mielőtt lecserélték, kb. félévig a négy koronámon rágtam, ezért az egyik fáj ha megkocogtatom, illetve ráharapok, ez nem tudom elmúlik-e. Hidegre, melegre nem érzékeny. A röntgen nem mutat gyulladást.)
  Az elhorganyzott módszer, ami most van tényleg esztétikailag szebb és stabilabb, de félek a fogkieséstől. Én elhiszem, amit Ön ír, hogy hosszú távon kiesik, de beszéltem fogorvossal, aki azt mondta, hogy ha nem érzem, hogy feszül a koronám, akkor nem lötyögősödik ki a fog és nyugodtan lehet az elhorganyzott megoldás, ő csinált is már ilyet.
  Szeretnék egy jó döntést hozni, nem tudom a teljes protézis alul mennyire instabil, hogy válna be, ha esetleg mégis a mellett döntenék, hogy kihúzatom a fogaimat.
  Ön hogy döntene a helyemben, melyik megoldást választaná?
  Várom válaszát köszönettel.

  #21810 Reply
  Sanoral Klinika
  Felhasználó

  Kedves Tünde!

  Én meghagynám a jelenlegi megoldást , hisz 5 évig még biztos tartani fognak az alsó fogak.

  #21852 Reply
  Zoltán
  Vendég

  Űdvözletem.az lenne a kérdésem hogy felűl megmaradt két szemfogam és egy fog leghátul,és azt szeretném megtudni hogy lehetséges e fix fogpotlást csináltatni vagy csak kivehetőset?űdv

  #21861 Reply
  Sanoral Klinika
  Felhasználó

  Kedves Zoltán!

  Mindig a hiányzó fogaknál kicsivel több fog szükséges ahhoz, hogy megtartsa a fix pótlást. Felül 11 fog hiányzik. Ezt a státuszt legalább 3-4 implantátummal kell kiegészíteni ahhoz, hogy fixálni lehessen a pótlást. Kivehető megoldások is rendelkezésre állnak.
  Bármelyiken is gondolkozik, szeretettel várjuk!

  Üdvözlettel Sanoral Klinika

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: fogpótlás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft