fognxaki érzékenység?

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #24603 Reply
  Horváth Katalin
  Vendég

  Üdvözlöm!Kérdésem a következő lenne.A bal alsó 5-ös fogamrol van szo ami pár honapja otthon kis lukat észleltem.elmentem a dokihoz aki közölte h az nem luk hanem fognyaki érzékenység azért érzékeny a hidegre.Rtg nem történt.nem tulajdonitottam neki semmit mert igazábol nem fájt.De most egy pár napja már nem érzékeny a hidegre de iszonyatos fájdalmam van!Már kihat a felső fogaimra is neg fájba csontom.Elmentem ujbol orvoshozbaki elküldött rtg re és közölte utána h fogágy betegség!!!Adott rá vmi gyogyszeres vattacsikot és mondta h szedjek kalcium,d vitamin és c vitamint.2 nap mulva kellene ujbol ezt csinálni de nem érzek sok különbséget.Mit tegyek h be fájjon ennyire.Ja azt kifelejtettem h a fogam nincs elhalva nincs gyulladásban sem!Kérem válaszával segitsen.Köszönettel H.Katalin

  #24617 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Katalin,
  A fognyaki érzékenységről akkor beszélünk, amikor a fognyak szabaddá válik, és érzékenyen reagál a külső hatásokra. Ez sok esetben szúró, villanásszerű fájdalmakat jelez. Fontos lenne tudni, hogy az ínye milyen állapotban van? Gyulladás észlelhető e rajta?
  Ennek ellenére a fognyaki érzékenység is kezelhető, vannak speciálisan ilyen kezelésekre kifejlesztett lakkok, kompozitok.
  A fogágybetegség is kezelhető. Vizsgálni érdemes a kialakulás okát, esetlegesen antibiotikus kezelés is szóba jöhet.
  Amennyiben a röntgen vizsgálat nem hozott kellő eredményt, és a jelenlegi kezelés ellenére is fennállnak a panaszok, érdemes lenne egy CT vizsgálatot végeztetni, melynek kiértékelését követően a probléma konkrétan meghatározható, és a kezelési terv elkészíthető.
  Javasolnám szakorvos felkeresését.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: fognxaki érzékenység?
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft